משפחה

קרוב לאחד מכל שישה רופאים מודים על טעות אבחנתית בכל יום (מתוך אתר מדסקייפ)

לפי סקר חדש מטעם אתר Medscape, כאחד מכל שישה רופאים מדווח כי מבצע טעות באבחנה בכל יום. מספר הטעויות השתנה לפי ההתמחות הרפואית, כאשר בקרב רופאי ילדים שכיחות הטעויות האבחנתיות היומיות עליהן דיווחו הרופאים הייתה קטנה יותר (11%), בעוד שרופאים שעבדו בחדרי מיון הודו בביצוע טעויות באבחנה בשכיחות גבוהה יותר (26%).

החוקרים השלימו סקר במטרה לבחון את החשבות אודות אי-ודאות אבחנתית וטעויות אבחנתיות.

המשיבים לסקר כללו 633 רופאים ו-118 אחיות. מרבית הרופאים האמינו כי טעויות אבחנתיות אינן נפוצות (פעם בחודש, או פחות מכך), למרות שמחציתם דיווחו כי חשו אי-ודאות באבחנה על-בסיס יומי.

הרופאים והאחיות הסכימו על שלוש הסיבות המובילות לטעויות באבחנה, אשר כללו “העדר משוב אודות הדיוק באבחנה” (38% מהרופאים, 44% מהאחיות); “מגבלות זמן” (37% מהרופאים ו-47% מהאחיות; או “תרבות שלא עודדה חשיפת של טעויות” (27% מהרופאים, 33% מהאחיות).

רופאי חדר מיון נטו יותר מרופאים במחלקות פנימיות (76% לעומת 52%) ומאחיות (64%) לדווח על טעות אבחנתית על-בסיס יומי. אחד הרופאים העובדים במחלקות לרפואה דחופה הסביר כי מטרת העובדים בחדרי מיון היא לשלול בדרגת בטחון סבירה כי מצב חירום רפואי אינו הגורם לתסמינים האקוטיים של המטופל. הם מודים כי לעיתים קרובות הם לא יודעים מהו הגורם הדפיניטיבי לתלונות המטופל. לעיתים קרובות, ההתערבות החשובה ביותר של רופאים אלו היא בהרגעת המטופל כי ניתן להמשיך במעקב עם הרופא המומחה.

רופא פנימאי הסביר כי אחת הסיבות לאי-ודאות באבחנה לא הופיעה בסקר “האופי האינהרנטי של המערכות הביולוגיות”. לא כל התסמינים או המצבים ניתנים לאבחנה, לפחות לא במגבלות הזמן הקיימות. לדבריו, רק מאחר ולא ניתן לספק כותרת לאבחנה של המטופל במסגרת זמן מסוימת, או שנקבעה אבחנה סבירה, אינה מעידה כי מדובר באבחנה שגויה או בטעות אבחנתית.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

הנכם מוזמנים לעיין בתחקיר שערכנו בנושא טעויות באבחנה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה