האם ממתיקים מלאכותיים בטוחים לשימוש בילדים? (Pediatrics)

בהצהרה מטעם ה-American Academy of Pediatrics שפורסמה בכתב העת Pediatrics נמסר כי אין עדויות מספקות אודות הבטיחות ארוכת הטווח של ממתיקים מלאכותיים בילדים ומתבגרים והמומחים קוראים ליצרני מזון להיות שקופים יותר בכל הנוגע לנוכחות מרכיבים אלו בתוויות המצורפות למאכלים.

בהצהרה מספקים המומחים סקירה של הממתיקים המלאכותיים שאושרו ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מתארים את המחקר אודות התועלת וסיבוכים שליליים אפשריים בילדים ומתבגרים וקובעים המלצות לחוקרים, קובעי מדיניות ואנשי בריאות הציבור.

המומחים השלימו חיפוש אחר מאמרים שבחנו את השימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים ומתבגרים, אשר פורסמו במהלך העשור האחרון עד אוגוסט 20, 2018. רק שישה מחקרים אקראיים ומבוקרים באיכות גבוהה בחנו את השימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים במהלך תקופה זו.

עדויות אחרונות הצביעו על עליה בצריכת ממתיקים מלאכותיים בקרב ילדים. מרבית הצריכה של ממתיקים מלאכותיים הינה דרך משקאות דיאטטיים; עם זאת, מספר מוצרי המזון המכילים לפחות ממתיק מלאכותי אחד עלה בהיקף של פי ארבע במהלך השנים האחרונות. לא ידוע כמה ילדים צורכים ממתיקים מלאכותיים בפועל מאחר ויצרנים אינם נדרשים לרשום את כמות הממתיק המלאכותי בכל מנה על תווית האריזה.

בכדי ליידע טוב יותר את הציבור אודות צריכת ממתיקים מלאכותיים, על מנהל המזון והתרופות האמריקאי לדרוש כי מוצרים המשווקים בארצות הברית יכללו תוויות הכוללות את סוג וכמות כל ממתיק מלאכותי בכל מנת מזון.

למרות ההיסטוריה הארוכה של שימוש בממתיקים מלאכותיים, עדיין ישנן שאלות הנוגעות לבטיחות ארוכת הטווח של ממתיקים מלאכותיים. מידע אודות ההשפעות הבריאותיות מבוסס בעיקר על מחקרים בחיות. למרות שמחקרים בבני אדם לא מצאו קשר בין ממתיקים מלאכותיים ובין מחלות ממאירות, הבטיחות ארוכת הטווח של ממתיקים מלאכותיים בילדים לא נבחנה.

הסברה היא כי ממתיקים מלאכותיים מגבירים ירידה במשקל ע”י הפחתת צריכה קלורית. לפי ועידת ה-AAP, בחלק מהילדים תתכן תועלת לממתיקים מלאכותיים. עם זאת, הירידה במשקל צפויה להיות קטנה ונעה סביב 1 קילוגרם בלבד. למעשה, חלק מהעדויות מעידות כי ממתיקים מלאכותיים עשויים בפועל לעודד עליה במשקל, שכן הם מתוקים פי 180 עד 20,000 יותר מסוכר ולכן עשויה להביא לעליה בהעדפת מוצרים מסוכרים, אם כי העדויות אינן חד-משמעיות.

עם זאת, ממתיקים מלאכותיים עשויים להפחת עששת בילדים.

אין נתונים הקושרים בין ממתיקים מלאכותיים ובין הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות או אוטיזם. אין התוויות-נגד אבסולוטיות לשימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים, פרט ל-Aspartame ו-Neotame, האסורים לשימוש בילדים עם פנילקטונוריה.

Pediatrics. Published online October 28, 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה