משפחה

שינויי האקלים עלולים להביא לעליה משמעותית בסכנות הבריאותיות (Lancet)

לצד העליה בסיכון למחלות נשימתיות בעקבות השריפות לאחרונה בקליפורניה ובאוסטרליה, במאמר חדש שפורסם בכתב העת Lancet מזהירים הכותבים כי שינויי האקלים עלולים להביא לעליה בסיכונים הבריאותיים, במידה ולא ינקטו צעדים מתאימים. עם זאת, הכותבים מדגישים כי עדיין ניתן למנוע חלק מההשפעות הבריאותיות ולצמצם את ההשלכות של חלק מהתהליכים.

במידה והמגמה הנוכחית תימשך ללא שינוי, ילדים שנולדו היום צפויים לחיות בעולם בו הטמפרטורה גבוהה בכ-4 מעלות צלזיוס. בשלב זה קשה לנבא את ההשלכות של שינויי האקלים על בריאות הציבור, אך מומחים בתחום סבורים כי מדובר בשינויים קטסטרופאליים, העלולים לפגוע בבריאות הציבור.

בדו”ח מתארים הכותבים את השינויים להם כבר תרמו שינויי האקלים ומתייחסים לאיומים הבריאותיים והאופן בו מוסדות ומדינות מגיבים כיום לאיומים אלו. המומחים מציינים כי התקדמות בהפחתת שריפת דלק מאובן הגורם העיקרי לעליה בטמפרטורות היא מתונה לכל היותר, כאשר פליטת פחמן דו-חמצני המשיכה לעלות בשנת 2018. במהלך העשור האחרון תועדו שמונה מבין עשר השנים החמות ביותר ומדדים רבים מעידים כי מגמה זו נמשכת כיום.

למעשה, המגמה של אנרגיה שמקורה בפחם אשר הייתה במגמת ירידה למעשה עלתה ב-1.7% בין 2016 ו-2018. באופן אירוני, לאור המוקד של הדו”ח, טיפול רפואי אחראי לכ-4.6% מגזי הפליטה בעולם, שיעור המצוי במגמה עקבית במרבית האתרים.

הסכנות הבריאותיות האפשריות עקב שינויי האקלים נעים בין עליה בתחלואה כרונית, דוגמת אסתמה ומחלות לב וכלי דם, ועד עליה בהתפשטות מחלות זיהומיות, כולל מלריה, קדחת דנגה ו-Chikungunya. עליה בתדירות ועצימות שינויי מזג האוויר עלולים להוביל לעליה בתחלואה ותמותה בטווח הקצר והארוך.

למרות שילדים עלולים לסבול מההשלכות הבריאותיות השליליות של שינויי האקלים, אלו עשויים להשפיע על אנשים בכל שלבי החיים, מהחיים התוך-רחמיים ועד גיל מתקדם.

בדו”ח כותבים המומחים כי ההתחממות העולמית כבר מתקדמת בקצב הרבה יותר מהיר מיכולת התגובה או נכונות התגובה של ממשלות. הם מפרטים רשימה של צעדים בהם קובעי מדיניות יכולים לנקוט כיום במטרה להפחית את היום של שינויי האקלים, כמו גם מידע אודות האופן בו ניתן לשפר את העמידות של קהילות בפני שינויי האקלים.

Lancet. Published online November 13, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה