משפחה

הר”י ואיגוד רופאי בריאות הציבור קוראים למשרד הבריאות להיערך להגנת הצוותים הרפואיים שיטפלו בחולי קורונה שיגיעו לישראל, 2132 מקרים חדשים ביממה האחרונה

בהמשך להידבקות הישראלים על הספינה היפנית (נכון לעכשיו ידוע על 3 מקרים מתוך ה-15 ששהו בספינה)  ולקראת ההגעה הצפויה של נגיף הקורונה החדש לישראל, בהסתדרות הרפואית קוראים לראשי מערכת הבריאות להיערך בהתאם גם בקשר לצוותי הבריאות ולהגנה עליהם.


פרופ’ חגי לוין, יו”ר איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית: ?

צוותי בריאות הציבור והרפואה נמצאים בקו החזית בהתמודדות עם מגיפת הקורונה. עוד טרם המקרה הראשון בישראל, צוותים אלו פועלים מסביב לשעון בהיערכות ובמניעת הפצת המחלה בישראל. כאשר יגיעו מקרי קורונה לישראל, ולצערנו הם צפויים להגיע – צוותי הבריאות יהיו גם הם בסיכון אישי להידבק במחלה המסוכנת ואף בסיכון להדביק את משפחתם. כבר באירועי נגיף הסארס, בשנת 2003, נצפתה הדבקה משמעותית בקרב צוותים רפואיים, ועל פי עדויות ראשוניות כך קורה כיום גם עם נגיף הקורונה.  עלינו להיערך בשלב זה לאפשרות של התפשטות נרחבת של הנגיף החדש בעולם וגם בישראל“.


לדברי פרופ’ לוין, מפתח מרכזי להצלחה במזעור נזקי המגיפה הוא חיזוק ושימור צוותי בריאות הציבור והרפואה, תוך מניעת שחיקתם ושמירת הלכידות. לצורך כך אנו חייבים לעשות את כל הניתן על מנת להגן עליהם, להעניק להם את מלוא המעטפת הראויה אל מול מסירותם ולהראות כיצד החברה מוקירה את תרומתם”.


פרופ’ לוין הוסיף כי יש מקום לשקול גם פתרונות חדשניים כדוגמת בירור או טיפול במקרים בבית, על מנת למזער את הסיכון להפצת המחלה בתוך המערכת הרפואית. פתרון אפשרי נוסף הוא הרחבת השימוש בשירותי ‘רפואה מרחוק’.


פרופ’ לוין מציין שכיום אין מנגנון התאמה ייעודי לצוותים שנמצאים בקו החזית האפידמית. “בצד ההיערכות למגיפה, יש צורך בתכנית מגירה שתיקח בחשבון את שעות העבודה המוגברות של צוותי הרפואה ואת הסיכון המוגבר. בנוסף, יש צורך למצוא פתרונות מתאימים להגנה וסיוע עבור בני משפחותיהם, כפי שנעשה במערכת הבריאות במקרים של חזית אחרת החזית הביטחונית“.

מבחינת עדכון התפשטות הקורונה בעולם, להלן הנתונים המעודכנים נכון לשעה זו:




  • מקרים – 71,356 (2132 ביממה האחרונה)


  • תמותה –  1,776 (106 ביממה האחרונה)


  • שיעור המקרים הקלים – 81% , שיעור מקרים חמורים/קריטיים – 19%


  • הוירוס התפשט כבר ל-29 מדינות . לאחר סין שבה מתרכזים 99% מהמקרים נמצאות יפן (434 ) , סינגפור (75) , הונג קונג (57) ותאילנד (35) .


  • שיעור ההדבקה המוערך העדכני הוא בין 1.5-3.5 לחולה (שיעור הדבקה קטן מ-1 מצביע על מגמת היעלמות האפידמיה). לצורך השוואה שיעור ההדבקה ב-SARS היה 2, ובשפעת עונתית הוא 1.3 .


  • שיעור התמותה המעודכן הוא 2% (ב-SARS שיעור התמותה היה 10%, וב-MERS עומד על 34%) .


  • משך הדגירה המוערך הוא בין 2-14 יום, כלומר זאת התקופה שבהם אדם שנדבק עלול להדביק אחרים עוד בטרם חש סימפטומים למחלה.


  • גורמי סיכון לתמותה –  80% מהנפטרים בסין היו מעל גיל 60, ו-75% מהם סבלו מתחלואה נלווית קודמת כמו מחלות לב או סוכרת.

לנתונים סטטיסטיים נוספים

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה