נפרולוגיה

התועלת של ברזל ציטרט כנגד אנמיה בשל חסר ברזל על-רקע מחלת כליות כרונית (J Am Soc Nephrol)

טיפול פומי בברזל ציטרט מביא לשיפור אנמיה על-רקע חסר ברזל בחולים עם מחלת כליות כרונית, שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology.

החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של ברזל ציטרט לטיפול באנמיה על-רקע חסר ברזל במחקר בשלב 3, שכלל 234 חולים עם מחלת כליות כרונית בשלב 3-5, שאינם תחת טיפולי דיאליזה.

השלב הראשון כלל שלב אקראי בן 16 שבועות, לאחריו שמונה שבועות הערכת בטיחות בשלב בתווית-פתוחה, במהלכו כל החולים טופלו בברזל ציטרט.

החולים החלו בטיפול בשלוש טבליות ביום (210 מ”ג של ברזל אלמנטלי בכל טבליה) עם טיטרציה של תוספת שלושה כדורים ביום לאחר 4, 8 ו-12 שבועות, לפי הצורך, במטרה להביא לעליה בריכוז המוגלובין של למעלה מ-1 גרם/ד”ל מעל הבסיס (תוצא עיקרי).

לאחר 16 שבוועת, התוצא העיקרי תועד בשיעור גבוה יותר משמעותית של חולים בקבוצת ההתערבות (52.1%), בהשוואה לקבוצת הפלסבו (19.1%). השפעת הטיפול זוהתה כבר לאחר 1-2 שבועות מתחילת הטיפול. התגובה נותרה לאורך זמן והושגה ללא שימוש בתכשירים להגברת אריתרופויאזיס.

שיעור כשל טיפול עם ריכוז המוגלובין מתחת ל-9 גרם/ד”ל, היה נמוך יותר של חולים בקבוצת הטיפול בברזל-ציטרט, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (4.3% לעומת 8.7%).

בחולים בקבוצת ההתערבות תועד גם שיפור גדול יותר בריוויון טרנספרין ורמות פריטין, וכערך מוסף, ברזל ציטרט הפחית משמעותית את ריכוז פוספט בדם והביא לעליה בריכוז ביקרבונט בדם.

הטיפול בברזל ציטרט לווה בהיארעות גדולה יותר של שלשולים ועצירות, בהשוואה לפלסבו.

J Am Soc Nephrol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה