רפואת ריאות

פליטת עשן מכלי ירי מעלה סיכון למחלות ריאות (Occup Environ Med)

 פליטת אדי עשן מכלי נשק צבאיים מעלה את הסיכון למחלות ריאות בקרב חיילים ואחרים העוסקים בירי אש חיה באופן קבוע, או בסביבתם קרובה, כך מדווחים חוקרים מנורבגיה במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Occupational and Environmental Medicine .

החוקרים גייסו למחקר 54 גברים בריאים, לא-מעשנים, בגיל ממוצע של 40 שנים, שירו בנשק במשך שעה אחת באוהל עם תחמושת עם ובלי עופרת. הם עקבו אחר פליטת גזים וחלקיקים. המשתתפים השלימו תפקודי ריאות ובדיקה להערכת פליטת Nitric Oxide במהלך שבועיים לפני הבדיקה, זמן קצר לאחר הירי ו-24 שעות לאחר מכן. בהערכה לפני הירי לא תועדו הבדלים משמעותיים בתפקוד הריאתי בין הקבוצות.

הירידה הכוללת במדד FEV1 הממוצע מהבדיקה לפני הירי עד שעה לאחר הירי עמדה על 226 מ”ל (6%). הידרדרות משמעותית זוהתה בין הבדיקה לפני הירי ועד הבדיקה 24 שעות לאחר הירי, עם ירידה הכוללת של 285 מ”ל במדד FEV1 הממוצע (7%). הירידה במדד FEV1 הייתה משמעותית בשתי נקודות הזמן עם כל סוגי התחמושת שנבחנו.

ב-37 משתתפים תועדה ירידה של למעלה מ-150 מ”ל במדדי FEV1 וב-19 תועדה ירידה של למעלה מ-400 מ”ל בהערכה 24 שעות לאחר הירי.

בשישה משתתפים תועדה ירידה של 12% במדדי FEV1 לאחר 24 שעות מהירי, בהשוואה למדדים לפני הירי. חמישה נבדקים שבו לתפקוד ריאתי תקין בתוך עשרה ימים; בנבדק אחד תועדה ירידה של 12% באותה נקודת זמן, אך ערכים תקינים חמישה חודשים לאחר הירי, ולא זוהתה הפרעה קבועה בדרכי האוויר.

החוקרים לא זיהו הבדלים בשינוי בתפקוד הריאתי בין קבוצות הנבדקים שהשתמשו בסוגי תחמושת שונים.

לסיכום, חשיפה לאדים הנפלטים מכלי נשק צבאיים עשויה להזיק למערכת הנשימה של חיילים המתאמנים עם אש חיה באופן קבוע, או מצויה בסביבה קרובה.

Occup Environ Med 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה