רפואת ריאות

טיפול קבוע ב Tiotropium יעיל בשלבים מוקדמים של COPD (מתוך New England Journal of Medicine)


מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

מטופלים עם COPD בדרגת חומרה קלה עד בינונית פעמים רבות אינם מטופלים, בשל מיעוט סימפטומים. אולם, דווקא בקבוצה זו נצפית התדרדרות מהירה בתפקודי הריאה. במחקר זה נבדקה ההשערה כי טיפול ארוך טווח בטיוטרופיום עשוי לשפר את תפקוד הריאות או להאט את קצב ההידרדרות של תפקוד הריאות במטופלים עם COPD בדרגת חומרה קלה עד בינונית.

המחקר הינו RCT כפול סמיות, רב מרכזי אשר בוצע בסין. 841 מטופלים עם COPD בדרגה 1 (קל) או 2 (בינוני) (בדרגת חומרה קלה עד בינונית) על פי קלסיפיקציית GOLD (Global Initiative for Chronic Obstructive Pulmonary Disease) חולקו לקבלת טיוטרופיום (Spiriva, Boehringer Ingelheim) בשאיפה, במינון של 18µg פעם ביום (419 מטופלים), או לקבלת פלצבו (422 מטופלים), למשך שנתיים. ממוצע ה1FEV בהתחלת המחקר היה 73.41, ונקודת הסיום העיקרית של המחקר היתה ההבדל ב FEV1 בין שתי הקבוצות לפני שימוש במרחיבי סימפונות בתום השנתיים בהשוואה לתחילת המחקר. נקודות סיום משניות של המחקר היו השוואה בין הקבוצות בערך ה FEV1 אחרי שימוש במרחיבי סימפונות, וההבדל בין הקבוצות בירידה השנתית של FEV1 לפני ואחרי שימוש במרחיבי סימפונות, מיום 30 לאחר התחלת המחקר ועד תום השנתיים של המחקר.

מתוך 841 המטופלים שהוכללו במחקר ועברו רנדומיזציה, 388 מטופלים בקבוצת הטיוטרופיום ו 383 בקבוצת הפלצבו נכללו באנליזה הסופית. FEV1 של המטופלים אשר קיבלו טיוטרופיום היה גבוה מהקבוצה אשר קיבלה פלצבו לאורך המחקר. טווח ההבדל בין הקבוצות היה 127-169מ”ל לפני שימוש במרחיבי סימפונות ו 71-133מ”ל לאחר שימוש במרחיבים (p<0.001 עבור שניהם). לא היה שיפור בממוצע השנתי של ההידרדרות ב FEV1 לפני שימוש במרחיבי סימפונות: הירידה היתה 38±6מ”ל לשנה בקבוצת הטיוטרופיום ו 53±6מ”ל בקבוצת הפלצבו (הבדל של 15מ”ל לשנה, p=0.06, CI -1-31). לעומת זאת, הירידה השנתית ב FEV1 לאחר שימוש במרחיבי סימפונות היתה פחותה משמעותית בקבוצה שקיבלה טיוטרופיום מאשר קבוצת הפלצבו (29±5מ”ל לשנה לעומת 51±6מ”ל לשנה, הבדל של 22מ”ל בשנה. P=0.006, CI 6-37). 112 מטופלים (28.9%) בקבוצת הטיוטרופיום ו-150 מטופלים (39.2%) בקבוצת הפלסבו סבלו מהתלקחויות, כאשר תדירות ההתלקחויות הייתה נמוכה בקבוצת הטיוטרופיום לעומת קבוצת הפלסבו (0.27 לעומת 0.3 אירועים לשנת מטופל,RR = 0.53). שכיחות תופעות הלואי היתה דומה בשתי הקבוצות.

מסקנת החוקרים היתה כי שימוש בטיוטרופיום בחולי COPD בדרגה קלה עד בינונית על פי GOLD הביאה ל FEV1 גבוה יותר בתום 24 חודשים, והקטינה את הירידה ב FEV1 אחרי שימוש במרחיבי סימפונות.

(המחקר מומן על ידי Boehringer Ingelheim וחברות נוספות).

N Engl J Med 2017; 377:923-935

Tiotropium is indicated as a maintenance bronchodilator treatment to relieve symptoms of patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Tiotropium is also indicated as an add-on maintenance bronchodilator treatment in adult patients with asthma who are currently treated with the maintenance combination of inhaled corticosteroids (≥800 µg budesonide/day or equivalent) and long-acting ß2 agonists and who experienced one or more severe exacerbations in the previous year.

 

Contraindications: Spiriva Respimat is contraindicated in patients with hypersensitivity to tiotropium bromide, atropine or its derivatives, e.g. ipratropium or oxitropium or to any of the excipients.

למידע נוסף יש לפנות לעלון לרופא כפי שאושר על ידי משרד הבריאות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה