רפואת ריאות

תוצאות טיפול משולש כנגד מחלת ריאות חסימתית-כרונית (BMJ)

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להשוואת שיעורי התלקחויות COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) עם טיפול משולש וטיפול כפול או מונותרפי.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית, שהתבססה על חיפוש במאגרי PubMed, Embase, Cochrane Databases ומאגרים מחקרים קליניים, שפורסמו עד אפריל 2018. הם התמקדו במחקרים אקראיים להשוואת טיפול משולש אל מול טיפול כפול או מונותרפי בחולי COPD. ובסופו של דבר, הסקירה כללה 21 מחקרים (19 פרסומים).

טיפול משולש כלל תכשיר ממשפחת LAMA (Long Acting Muscarinic Antagonist), LABA (Long-Acting β Agonist) וקורטיקוסטואידים בשיאוף.

החוקרים מדווחים כי טיפול משולש לווה בשיעור נמוך יותר משמעותית של התלקחויות בדרגה בינונית וא חמורה, בהשוואה לטיפול מונותרפי ב-LAMA (יחס שיעורים של 0.71), משלב LAMA ו-LABA (יחס שיעורים של 0.78) ומשאף סטרואידים עם LABA (יחס שיעורים של 0.77). שפל מדד FEV1 (Forced Expiratory Volume in 1 second) ואיכות החיים נטו לטובת טיפול משולש.

פרופיל הבטיחות הכולל של טיפול משולש היה מבטיח, אך דלקת ריאות הייתה נפוצה יותר משמעותית עם טיפול משולש, בהשוואה לטיפול כפול במשלב LAMA ו-LABA (סיכון יחסי של 1.53).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול משולש הוביל לשיעור נמוך יותר של התלקחויות COPD בדרגה בינונית או חמורה, לצד תפקוד ריאתי טוב יותר ואיכות חיים טובה יותר, בהשוואה לטיפול כפול או טיפול בתכשיר יחיד בחולים עם COPD מתקדם.

BMJ 2018;363:k4388

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה