תזונה

ד”ר יצחק וורגפט, יו”ר העמותה הישראלית למחקר, טיפול ומניעה בהפרעות אכילה ומנהל היחידה לטיפול בהפרעות אכילה בנוער במרכז הרפואי זיו בצפת: ”מברך על תחילת יישומו של החוק להגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות”.

החוק להגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות הידוע גם בכינויים “חוק הדוגמניות” ו”חוק הפוטושופ” נכנס לתוקפו החל מה-1.1.2013.

את החוק החדש יזמה והובילה חברת הכנסת הד”ר רחל אדטו, יו”ר שדולת הבריאות בכנסת והוא קובע, כי דוגמניות ודוגמנים הסובלים מתת-משקל לא יופיעו בפרסומות ולא יועסקו על ידי סוכנות דוגמנים בכל עבודת דוגמנות, לרבות דוגמנות צילום, דוגמנות מסלול וייצוג מותג. סף מסת הגוף (BMI) שמתחתיה לא יופיעו דוגמנים בפרסומות נקבעה על רמה של 18.5. מעתה, תידרש החברה המעסיקה את הדוגמנים והדוגמניות להפנותם לבדיקה רפואית, בה ייקבע אם הם עומדים בקריטריון החדש. בנוסף קובע החוק שאם ייעשה שימוש בעריכה גרפית, דוגמת תכנת “פוטושופ”, לצורך הצרת היקפי גוף בפרסומות, תופיע כתובית בולטת שתציין זאת. תנאים אלה יחולו גם על פרסומות שנערכו בחו”ל עם דוגמנים זרים ויובאו לארץ.

פרסומות שאינן מיועדת לציבור בישראל ופרסומות שמטרתן אינה מסחרית אינן כלולות בחוק שהתקבל.

ד”ר יצחק וורגפט, יו”ר העמותה הישראלית למחקר, טיפול ומניעה בהפרעות אכילה ומנהל היחידה לטיפול בהפרעות אכילה בנוער במרכז הרפואי זיו בצפת מציין, כי החוק הינו ראשון מסוגו בעולם ומהווה תקדים עולמי. “אני מאמין, כי החוק החדש יתרום להובלת שינוי תודעתי וסביבתי בחברה הישראלית, כחלק מההתמודדות עם התמורות החברתיות במושגי היופי והחשיפה למדיה בארץ ובעולם. חוק זה פוסל את אידיאל היופי האנורקטי, שמשמש כמודל לצעירים המנסים לחקות אשליה בלתי אפשרית זו וכתוצאה מכך נופלים רבים להפרעות אכילה קשות ומסוכנות. חוק זה מחזיר את מודל היופי לגבולות ההיגיון, לגבולות אפשריים ובריאים. החוק החדש כבר מכה הדים בתקשורת העולמית ומדינות נוספות שוקלות לאמץ אותו” אומר ד”ר וורגפט.

מידי שנה מאובחנים מעל  1500 ילדים ובני נוער בישראל, כלוקים בהפרעת אכילה, כאשר מספר הסובלים מבעיות אלו בפועל הינו גבוה בהרבה. מרכזי הטיפול בהפרעות אכילה מתמודדים עם נערים ונערות הסובלים מהפרעות אכילה ממגזרים הולכים ומתרחבים, כולל אוכלוסיית החרדים ואוכלוסיות בני המיעוטים וכן עם הופעת ההפרעות בגילאים צעירים יותר ויותר.

שיעור ההחלמה מהפרעות אכילה נמוך ביותר, רק כ- 35% בקרב הלוקות באנורקסיה וכ-45% בקרב הלוקות בבולימיה. רוב החולים סובלים מן ההפרעה שנים ארוכות ולעתים קרובות כל חייהם. שיעור התמותה מהפרעות אכילה עומד על 10%-17%, כאשר שיעור זה עולה ככל שההפרעה נמשכת זמן רב יותר.

נמסר על ידי דוברות מרכז רפואי זיו

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה