תזונה

צריכת אלכוהול והידרדרות קוגניטיבית בגיל צעיר (Neurology)

במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים כי צריכה מופרזת של אלכוהול בגברים (36 גרם ליום ומעלה) מלווה בהידרדרות קוגניטיבית מהירה יותר, בהשוואה לצריכת אלכוהול בכמות קטנה יותר.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת אלכוהול במהלך החיים ובין ההידרדרות הקוגניטיבית בהמשך. הם אספו נתונים אודות כ-5,000 גברים ו-2,000 נשים ממחקר Whitehall II, בגיל ממוצע של 56 שנים בעת ההערכה הקוגניטיבית הראשונה. צריכת אלכוהול נבחנה שלוש פעמים במהלך עשר השנים שקדמו להערכה הקוגניטיבית הראשונה (1997-1999). מבחנים קוגניטיביים נערכו שוב בשנים 2002-2004 ו-2007-2009. סדרת המבחנים הקוגניטיביים כללה ארבעה מבחנים להערכת הזיכרון והתפקוד הניהולי.

מהתוצאות עולה כי בגברים לא זוהה הבדל בהידרדרות הקוגניטיבית בין אלו שאינם שותים כלל אלכוהול, אלו ששתו אלכוהול בעבר ואלו ששתו אלכוהול בכמות קלה או בינונית (פחות מ-20 גרם ליום). עם זאת, צריכת אלכוהול בהיקף של 36 גרם ליום ומעלה לוותה בהידרדרות מהירה יותר בכל המדדים הקוגניטיביים, בהשוואה לצריכת אלכוהול בכמות של 0.1-19.9 גרם ליום, עם הבדל ממוצע של 0.10- בהידרדרות התפקוד הקוגניטיבי הכולל בתוך עשר שנים, 0.06- בתפקוד הניהולי ו-0.16- בזיכרון. בנשים, בהשוואה לאלו ששתו 0.1-9.9 גרם אלכוהול ליום, באלו שהפסיקו לשתות אלכוהול במשך עשר שנים תועדה הידרדרות מהירה יותר בתפקוד הקוגניטיבי הכולל (0.21-) ובתפקוד הניהולי (0.17-).

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכת אלכוהול בכמות העולה על 35 גרם אלכוהול ליום מלווה בהידרדרות קוגניטיבית מהירה יותר.

Neurology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה