עיניים

טיפול ב-Aflibercept עשוי לסייע במקרים עמידים לטיפול של ניוון מקולארי גילי רטוב (Acta Ophthal)

חוקרים מנורבגיה מדווחים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי Aflibercept (אייליה) הוביל לשיפור תוצאות טיפול בחולים עם ניוון מקולארי גילי רטוב (Exudative Age-related Macular Degeneration) עמיד לטיפול ב-Ranibizumab (לוסנטיס) או Bevacizumab (אווסטין).

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל 50 עיניים (47 חולים) עם ניוון מקולארי גילי רטוב ונוזל מקולארי פרסיסטנטי למרות טיפול חודשי ב-Ranibizumab או Bevacizumab שהחליפו לטיפול ב- Aflibercept במינון 2 מ”ג, בהתאם לפרוטוקול T-and-E (Treat and Extend).

החולים טופלו ב-9.2 זריקות בממוצע של Aflibercept במהלך שנה אחת ו-8.0 זריקות, בממוצע, במהלך שנתיים. לאחר שנתיים, כמחצית מהעיניים עדיין נדרשו לטיפול תדיר יותר מהמומלץ עם Aflibercept (זריקות במרווח של שמונה שבועות).

לאחר שנה אחת של טיפול ב- Aflibercept, ב-22 עיניים (44%) הודגמה מקולה יבשה וב-20 עיניים נוספות (40%) הודגמה ירידה בכמות הנוזל המקולארי. בתום השנה השניה, ב-31 עיניים (62%) הודגמה מקולה יבשה וב-11 עיניים נוספות (22%) הודגמה ירידה בכמות נוזל מקולארי.

עובי CRT (Central Retinal Thickness) ירד בממוצע מ-273 mcm בתחילת הדרך ל-228 mcm לאחר שנה אחת ו-225 µm לאחר שנתיים, בעוד שחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר לא השתנתה באופן משמעותי במהלך השנה הראשונה,  במהלך השנה השניה חלה החמרה  קלה (ירידה של 3.5 אותיות בהשוואה למצב בתחילת המחקר).

החוקרים מסכמים וכותבים כי החלפה ל- Aflibercept בפרוטוקול T-and-E הינה גישה ישימה בטיפול במקרים עמידים לטיפול של ניוון מקולארי גילי רטוב.

Acta Ophthal 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה