עיניים

מעכבי VEGF אינם יעילים בכל מקרי רטינופתיה סוכרתית (מתוך הכנס השנתי מטעם ASRS)

מעכבי VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) אינם בהכרח עוצרים התקדמות רטינופתיה סוכרתית בחולים עם בצקת מקולארית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASRS (American Society of Retina Specialists). החוקרים מדגישים כי יש לקחת בחשבון שישנם חולים שאינם משתפרים כלל עם טיפול זה ודרגת הרטינופתיה עשויה להחמיר לאחר הטיפול.

החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר DRCR (Diabetic Retinopathy Clinical Research Network) להשוואת שלוש התרופות בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית. במחקרם בחנו החוקרים 650 עיניים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם מעורבות מרכזית וליקוי ראיה. החולים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות טיפול, שהקפידו על פרוטוקול Protocol T למשך שנתיים: 174 חולים טופלו ב-Aflibercept (אייליה) במינון 2 מ”ג, 168 טופלו ב-Ranibizumab (לוסנטיס) במינון 0.3 מ”ג ו-153 טופלו ב-Bevacizumab (אווסטין) במינון 1.25 מ”ג עד אחת לכל ארבעה שבועות.

החוקרים התבססו על אירועים קליניים וצילומי קרקעית עיניים לזיהוי התקדמות מחלה.

במהלך שנתיים של התערבות, הסבירות המצטברת להחמרת רטינופתיה סוכרתית בשלוש הקבוצות עמדה על פחות מ-10%, ולא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות.

הסיכוי היה מעט גבוה יותר בתת-קבוצה של חולים עם רטינופתיה לא-פרוליפרטיבית בדרגה בינונית עד חמורה, כאשר ברבע מהחולים הללו עם רטינופתיה פרוליפרטיבית בתחילת הדרך תועדה התקדמות של המחלה; שוב, לא תועדו הבדלים משמעותיים בין התרופות. בחולים עם מחלה חמורה תועד סיכוי גדול יותר לשיפור. ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם תצפיות קודמות של Protocol T; שדיווחו על תוצאות ראיה טובות יותר בעיניים עם מחלה חמורה יותר.

לאחר שנה אחת, בחולים עם רטינופתיה לא-פרוליפרטיבית בקבוצת Bevacizumab תועד סיכוי נמוך יותר לשיפור, בהשוואה לאלו בקבוצת Aflibercept ואלו בקבוצת Ranibizumab . עם זאת, לאחר שנתיים, הבדלים אלו הפכו ללא-משמעותיים.

השיפור הגדול ביותר תועד בחולים עם מחלה פרוליפרטיבית. לאחר שנתיים, באלו בקבוצת הטיפול ב-Aflibercept תועד סיכוי גדול יותר לשיפור, בהשוואה לאלו בקבוצת Bevacizumab ואלו בקבוצת Ranibizumab. שיעור השיפור היה דומה בקבוצת Ranibizumab ו-Bevacizumab. החוקרים קוראים לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים מאחר ומספר החולים עם מחלה פרוליפרטיבית היה קטן מאוד.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASRS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה