עיניים

קריטריונים חדשים הובילו לשיפור יכולת חיזוי רטינופתיה של פגות (JAMA Ophthalmol)

קריטריוני סקירה חדשים לרטינופתיה של פגות רגישים וסגוליים יותר מההנחיות הנוכחיות, כך עולה מתוצאות מחקר פרוספקטיבי חדש, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת JAMA Ophthalmology.

החוקרים פיתחו קריטריוני סקירה במחקר Postanatal Growth and Retinopathy of Prematurity, אשר שילבו שלושה מדדים שכללו עליה איטית במשקל הלידה לאחר הלידה (עליה של פחות מ-120 גרם מגיל 10-19 ימים, עליה במשקל בהיקף של פחות מ-180 גרם בימים 20-29 ועליה במשקל בהיקף של פחות מ-170 גרם בגילאי 30-39 ימים); ספי משקל לידה של 1,501 גרם וגיל היריון של עד 28 שבועות; והידרוצפלוס.

מחקר העוקבה הראשוני כלל למעלה מ-7,400 יילודים מ-29 בתי חולים, הרגישות של הקריטריונים החדשים לרטינופתיה של פגות מסוג 1 עמדה על 100% ומספר בדיקות הרשתית שנדרשו לאבחנה ירד ב-30%.

במחקר החדש, G-ROP-2, החוקרים בחנו את הקריטריונים ב-41 בתי חולים בארצות הברית וקנדה, כולל 25 בתי חולים אשר לקחו חלק במחקר הקודם ו-16 בתי חולים חדשים. מדגם הוולידציה כלל קרוב ל-4,000 פגים בסיכון לרטינופתיה של פגות ועם נתונים ידועים אודות רטינופתיה של פגות.

החוקרים מדווחים כי 1,643 יילודים (41.3%) פיתחו רטינופתיה של פגות. הקריטריונים ניבאו רטינופתיה של פגות מסוג 1 בכל 219 היילודים עם אבחנה זו (רגישות של 100%), ב-260 מבין 264 יילודים עם רטינופתיה של פגות מסוג 2 (רגישות של 98.5%) וטיפול לרטינופתיה של פגות ב-253 ממבין 256 יילודים (רגישות של 98.8%). קריטריוני G-ROP הפחיתו את מספר בדיקות היילודים בשיעור של 35.6%.

לקריטריוני משקל הלידה וגיל ההיריון הנוכחיים רגישות של 99.6% לרטינופתיה של פגות מסוג 1, רגישות של 99.7% לרטינופתיה של פגות מסוג 2 ורגישות של 99.5% לרטינופתיה מטופלת. מספר היילודים שנדרשו לבדיקה ירד בהיקף של 9.2%.

שני המדגמים הללו מספקים קריטריוני סקירה מבוססי-עדויות עם רגישות וסגוליות גבוהות יותר מהקריטריונים המופיעים בהנחיות הנוכחיות בנושא רטינופתיה של פגות.

JAMA Ophthalmol 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    מחלת ניוון מקולרי גילי (Age Related Macular Degeneration, AMD) היא מחלה של הרשתית, המשפיעה בהדרגה על המקולה, האזור המרכזי ברשתית האחראי על חדות הראייה. ההשלכות של ניוון מקולרי גילי מתקדם כוללות ליקוי ראייה חמור, המשפיע באופן משמעותי על פעילויות יומיומיות כגון קריאה וזיהוי פרצופים. הסקירה מתוך ה-JAMA עוסקת באפידימיולגיה, פתופיזיולוגיה, האבחון והטיפול במחלה.

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • תוצאות מבטיחות למתן Restoret לטיפול בבצקת מקולארית וניוון מקולארי גילי רטוב (מתוך הודעת חברת EyeBio)

    תוצאות מבטיחות למתן Restoret לטיפול בבצקת מקולארית וניוון מקולארי גילי רטוב (מתוך הודעת חברת EyeBio)

    בהודעה לעיתונות מטעם חברת EyeBio דווח על נתונים מוקדמים מהם עולות תוצאות חיוביות לטיפול ב- Restoret בחולים עם בצקת מקולארית משנית לסוכרת וכנגד ניוון מקולארי גילי רטוב. הטיפול נסבל היטב כתכשיר יחיד ובשילוב עם Aflibercept למשך 12 שבועות  עם שיפור חדות הראיה המתוקנת לצד הפחתת עובי הרשתית. על-פי ההודעה, Restoret הדגים שיפור באנטומיה ובתפקודי הראיה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה