אונקולוגיה

בשורה לחולות סרטן שד מתקדם באירופה: סוכנות התרופות האירופית אישרה את הרחבת ההתוויה עבור התרופה ( HALAVEN (eribulin


ניתן יהיה לתת את התרופה לטיפול בסרטן שד מתקדם כבר לאחר משטר טיפול כימותרפי אחד בלבד

חברת התרופות Eisai הודיעה על קבלת אישור מסוכנות התרופות האירופית להרחבת ההתוויה של הלאבן HALAVEN (“אריבולין”) לטיפול מוקדם בחולות עם סרטן שד מקומי מתקדם או גרורתי, אשר המשיך לגדול לאחר לפחות משטר טיפול כימותרפי אחד למחלה מתקדמת. טיפול קודם צריך היה לכלול אנטרציקלין וטקסן כטיפול מסייע או כטיפול בסרטן גרורתי, אלא אם כן טיפולים אלו אינם מתאימים לחולות.

הלאבן מותווית כיום באירופה לטיפול בחולות עם סרטן שד מקומי מתקדם או גרורתי אשר התקדם לאחר לפחות שני משטרי טיפול כימותרפי למחלה מתקדמת. טיפול קודם צריך היה לכלול אנטרציקלין וטקסן אלא אם כן טיפולים אלו אינם מתאימים לחולות. האישור שהתקבל מסוכנות התרופות האירופית הינו עבור הרחבת ההתוויה הנוכחית, אשר הייתה מוגבלת לחולות שקיבלו לפני כן לפחות שני משטרי טיפול כימותרפי, כך שתכלול חולת עם סרטן שד גרורתי אשר עברו לפני כן פחות טיפולים. באמצעות הרחבת התוויה זו, הלאבן תוכל לעזור לחולות עם סרטן שד גרורתי בארצות האיחוד האירופאי בשלב מוקדם יותר.

האישור מבוסס על נתונים משני מחקרים עיקריים שלב 3: כולל מחקר קליני שלב 3 (מחקר 305: EMBRACE ) של הלאבן לעומת טיפול על פי בחירת הרופא (TPC ) בחולות עם סרטן מקומי מתקדם או גרורתי אשר קיבלו בעבר לפחות שניים עד חמישה משטרי מינון כימותרפי כולל טיפול באנטרציקלין וטקסן, ומחקר קליני שלב 3 (מחקר 301) של הלאבן לעומת CAPECITABINE בנשים עם סרטן שד מקומי מתקדם או גרורתי אשר טופלו בעבר באנטרציקלין וטקסן. מחקרים אלו כוללים יותר מ 1,800 חולות, ועל כן זהו אחד ממאגרי הנתונים הגדול ביותר עבור סרטן שד גרורתי.

מעל 300,000 נשים מאובחנות עם סרטן השד באירופה בכל שנה, מתוכן, בערך שליש יפתחו בסופו של דבר מחלה גרורתית1,2. למרות שישנה התקדמות בטיפולי סרטן השד בכל שנה, עם פיתוחן של טכנולוגיות אבחון חדשות ותרופות חדשות נגד סרטן, ישנו עדיין צורך טיפולי שלא נענה עבור חולות עם סרטן שד גרורתי. Eisai  נשארת מחויבת לספק נתונים מדעיים שמטרתם למקסם את הערך של הלאבן מאחר והיא מעוניינת להמשיך בתרומתה על מנת לענות על הצרכים המגוונים ולהגדיל את התועלת לחולי סרטן ומשפחותיהם וכן לצוות הרפואי.

הערות:

1. אודות ( HALAVEN  (eribulin

הלאבן, אשר אינו שייך למשפחת הטקסנים, הינו מעכב של דינמיקת המיקרוטובולות עם מנגנון פעולה חדשני, שייך לקבוצת תרופות אנטי-נאופלסטיות, ההליכונדרינים, אשר הינם חומרים טבעיים המופקים מספוג הים Halichondria okadai . סבורים כי הוא פועל על ידי עיכוב שלב הגדילה של דינמיקת המיקרוטובולות ללא השפעה על שלב ההתקצרות ועל ידי הפרדת הטובולין לאגרגטים בלתי פעילים. הלאבן אושר לראשונה כטיפול לסרטן השד בארצות הברית בנובמבר 2010, והוא מאושר ביותר מ 50 מדינות ברחבי העולם, כולל מדינות החברות באיחוד האירופאי, יפן, סינגפור ושוויץ. ביפן, התרופה אושרה לטיפול בסרטן שד חוזר או שלא ניתן לנתחו והושקה ביפן ביולי 2011. יתרה מזאת, על מנת למקסם את הערך של התרופה, Eisai מתקדמת עם חקירת הפוטנציאל של הלאבן כטיפול בסרטן השד בחולות אשר עברו פחות טיפולים בעבר וכן סרקומה של רקמות רכות וסרטן ריאות בעל תאים שאינם קטנים.

2. אודות מחקר 305 (EMBRACE)

במחקר הקליני שלב 3 (מחקר 305, EMBRACE ) של הלאבן לעומת טיפול על פי בחירת הרופא (TPC ) ב 762 חולות עם סרטן שד מקומי מתקדם או גרורתי אשר טופלו בעבר באנטרציקלין וטקסן, הלאבן הצביע על שיפור בהישרדות הכללית (OS ) של 2.5 חודשים (שיפור בהישרדות של 13.1 חודשים לעומת 10.6, בהתאמה; יחס סיכון (HR ) 0.81; p=0.041 ) בהשוואה לטיפולים קיימים נבחרים, עיקריים. בוצע גם ניתוח מעודכן של ההישרדות הכללית (אשר לא-צוין בפרוטוקול) במחקר ה EMBRACE על פי בקשת רשות הבריאות האירופאית והאמריקאית. תוצאות אלו הדגימו עליה של 2.7 חודשים בהישרדות הכללית של הלאבן בהשוואה לטיפול על פי בחירת הרופא (הישרדות כללית של 13.2 חודשים לעומת 10.5 חודשים, בהתאמה; יחס סיכון 0.81; p=0.014 ). תופעות הלוואי הנפוצות ביותר (תופעות עם שכיחות של לפחות 25%) בקרב חולים אשר טופלו בהלאבן היו אסתניה (תשישות), נויטרופניה, התקרחות (נשירת שיער), נוירופתיה היקפית (חוסר תחושה ונימול בידיים, רגליים ו/או אזורים אחרים בגוף), בחילה ועצירות. תופעת הלוואי החמורה הנפוצה ביותר אשר דווחה בחולים אשר טופלו בהלאבן היא ניוטרופניה. תופעת הלוואי הכי נפוצה אשר גרמה להפסקת הטיפול בהלאבן הייתה נוירופתיה היקפית (5%).

3. אודות מחקר 301

מחקר 301 היה מחקר פתוח ( (open label , אקראי, עם שתי קבוצות מקבילות, רב-מרכזים אשר תוכנן להעריך את הלאבן לעומת capecitabine ב 1,102 נשים עם סרטן שד מקומי מתקדם או גרורתי אשר קיבלו עד 3 משטרי טיפול כימותרפי קודמים כטיפול מסייע (ראשוני), ולא יותר מ 2 משטרי טיפול קודמים עבור מחלה מקומית מתקדמת ו/או מחלה גרורתית. משטרי טיפול אלו חייבים היו לכלול אנטרציקלין וטקסן. למרות שהלאבן לא הראה תוצאות משמעותית מבחינה סטטיסטית בהשוואה ל capecitabine מבחינת הישרדות כללית (OS ) והישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS ), אשר הינם התוצאים (נקודות סיום) הראשוניים של המחקר, הלאבן כן הראה מגמת שיפור בהישרדות הכללית (חציון ההישרדות הכללית של הלאבן: 15.9 חודשים, חציון ההישרדות הכללית של capecitabine : 14.5 חודשים; יחס סיכון 0.879; 95% רווח בר סמך (CI ): 0.770-1.003; p=0.056 ). בנוסף, בוצעה הערכה מאוחרת יותר של ההישרדות ללא התקדמות המחלה על ידי גוף עצמאי אשר הסיק כי אין הבדלים משמעותיים בין שתי התרופות (חציון ההישרדות ללא התקדמות המחלה של הלאבן: 4.1 חודשים, חציון ההישרדות ללא התקדמות המחלה של capecitabine : 4.2 חודשים; יחס סיכון 1.079; 95% רווח בר סמך (CI ): 0.932-1.250; p=0.305 ). בנוגע לבטיחות, תופעות הלוואי (AEs ) תאמו לפרופיל תופעת הלוואי הידוע של שתי התרופות. תופעת הלוואי השכיחה ביותר (תופעות עם שכיחות של לפחות 20%) עבור הלאבן וקאפציטאבין היו, בהתאמה, נויטרופניה (54.2% לעומת 15.9%), תסמונת כפות הידיים והרגליים (0.2% לעומת 45.1%), התקרחות (34.6% לעומת 4.0%), לויקופניה (31.4% לעומת 10.4%), שלשול (14.3% לעומת 28.8%), ובחילה (22.2% לעומת 24.4%).

מקורות

___________                      ___

1 World Health Organization. Atlas of Health in Europe. 2003. World Health Organization, Regional Office of Europe, Copenhagen, Denmark.

2 Cancer Research UK. Breast cancer incidence statistics.

http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/cancerstats/types/breast/incidence/#world

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה