אונקולוגיה

כוס בירה או יין אחת ביום מעלה את הסיכון לסרטן שד בנשים (מתוך דו”ח מטעם ה-American Institute for Cancer Research)

מנתונים חדשים מטעם ה-AICR (American Institute for Cancer Research) ו-WCRF (World Cancer Research Fund) עולה כי שתיית כוס קטנה של יין או בירה ביום (כ-10 גרם אלכוהול) עשויה להביא לעליה של כ-5% בסיכון לסרטן שד בנשים לפני-מנופאוזה ועליה של כ-9% בנשים לאחר מנופאוזה.

יתרה מזאת, הממצאים מעידים על ההשפעה המגנה של פעילות גופנית מפני סרטן שד, כאשר החוקרים מדווחים כי בקרב נשים לפני-מנופאוזה תועדה סיכון נמוך ב-17% לסרטן שד באלו שעסקו בפעילות גופנית ברמה הגבוהה ביותר, בהשוואה לאלו שהיו הכי פחות פעילות גופנית. אותה השפעה מגנה תועדה בנשים לאחר-מנופאוזה, אם כי בדרגה מעט קטנה יותר עם ירידה של כ-10% בסיכון בהשוואת הנשים הכי פעילות גופנית לאלו שהיו הכי פחות פעילות. בנוסף, פעילות גופנית בכללותה לוותה בירידה של 13% בסיכון לסרטן שד בנשים לאחר מנופאוזה.

מעבר לפעילות גופנית וצריכת אלכוהול, החוקרים מצאו קשרים נוספים עם הסיכון לסרטן שד. מהממצאים עולה כי עודף-משקל או השמנת-יתר לאורך ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד בנשים לאחר-מנופאוזה, כמו גם עליה גדולה יותר במשקל במהלך הבגרות.

עם זאת, ישנן עדויות מוצקות לפיהן עודף-משקל או השמנת-יתר בין הגילאי 18-30 שנים הינה גורם מגן, עם סיכון מופחת לסרטן שד בנשים לפני ואחרי מנופאוזה.

הנקה הפחיתה את הסיכון לסרטן שד, אך גורמים התפתחותיים הובילו עליה לינארית בסיכון.

בכל הנוגע לתזונה, העדויות בנושא מוגבלות. באשר לגורמים תזונתיים ספציפיים, מהדו”ח עולה כי צריכת ירקות ללא-עמילן, לדוגמא, עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד שלילי לקולטנים לאסטרוגן. מהעדויות עולה עו קשר בין מזונות המכילים קרוטנואידים (דוגמת גזר או תרד) ובין סיכון מופחת לסרטן שד, עם עדויות מוגבלות המעידות כי דיאטה עתירה בסידן עשויה גם כן להפחית את הסיכון לסרטן זה.

מתוך דו”ח מטעם ה-American Institute for Cancer Research

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה