אונקולוגיה

טיפול נוגד-ספיגה מביא לשיפור צפיפות העצם בחולים עם סרטן ערמונית תחת טיפול הורמונאלי (Ann Intern Med.)

סרטן ערמונית

תרופות שנועדו לשמור על בריאות העצם נמצאו יעילות בשיפור צפיפות העצם בגברים עם סרטן ערמונית לא-גרורתי תחת טיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy), אך אין עדויות רבות באשר לשאלה אם טיפול זה מונע שברים, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בריאות העצם הינה סוגיה חשובה בטיפול בגברים עם סרטן ערמונית וכעת הם ביקשו לבחון את היעילות של הטיפול התרופתי, תוספים והתערבויות לשינוי אורחות חיים למניעת שברים, שיפור צפיפות העצם או מניעת או דחיית אוסטיאופורוזיס בגברים עם סרטן ערמונית לא-גרורתי.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Ovid MEDLINE, EMBASE ו-Cochrane Database of Systematic Reviews והתמקדו במחקרים אקראיים וסקירות שיטתיות קודמות שפורסמו באנגלית; כללו גברים עם סרטן ערמונית לא-גרורתי וערכו השוואה בין טיפולים מכוונים לעצם ובין פלסבו, טיפול סטנדרטי, או טיפול פעיל אחר.

שתי סקירות שיטתיות ו-28 דיווחים אודות 27 מחקרים ענו על קריטריוני ההכללה. כל המחקרים התמקדו בגברים עם סרטן ערמונית לא-גרורתי, שחהלו או המשיכו בטיפול ADT . טיפול בביספוספנטים נמצא יעיל בשיפור צפיפות העצם, אך אין המחקרים לא היו בעלי עוצמה מספקת לזיהוי ירידה בשברים. טיפול ב-Denosumab (פרוליה) הביא לשיפור צפיפות העצם והפחתת היארעות שברי חוליות חדשים במחקר אחד באיכות גבוהה. אין מחקרים להשוואת סידן או ויטמין D לעומת פסבו.

אין מחקרם להערכת סידן או וויטמין D לעומת פלסבו. שלוש התערבויות לשינוי אורחות חים לא הדגימו הבדלים מובהקים סטטיסטית בשינוי בצפיפות העצם בין פעילות גופנית וקבוצת טיפול סטנדרטי.

Ann Intern Med. Published online August 7, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה