אונקולוגיה

התקדמות בחיזוי והערכה פרוגנוסטית של חולי סרטן ריאות (Transl Lung Cancer Res)

סרטן ריאות הינה הסיבה המובילה לתמותה עקב ממאירות ברחבי העולם ואחראית לכ-19% מכלל מקרי התמותה על-רקע ממאירות. בארצות הברית, כ-60% מהחולים מאובחנים עם מחלה בשלב IV ושיעורי ההישרדות לאחר חמש שנים עומדים על 4.5% באלו עם מחלה בשלב זה ו-18% בקרב חולים בכלל שלבי המחלה. גם בחולים המתייצגים עם גידולים בשלב I, שיעורי התמותה הצפויים לאחר חמש שנים עומדים על 45%. לכן, נערכו מאמצים רבים לשיפור ההישרדות של החולים עם מחלה מתקדמת, אך גם של אלו עם גידולים בשלב מוקדם.

בשני העשורים האחרונים זוהתה התקדמות מהירה ברפואה מותאמת אישית עם פיתוח טיפולים ייעודיים, כולל מעכבי טירוזין קינאז ותכשירים כימותרפיים, כאשר לאחרונה נכנסו לשימוש מעכבי בקרה חיסונית, שהובילו לשינוי גישת הטיפול בסרטן ריאות מתקדם. השימוש בבדיקות מולקולאריות מתקדמות יסייעו לא רק בזיהוי סמנים המנבאים תגובה לטיפולים ייעודיים וכן לזיהוי יעדים מולקולאריים חדשים. בנוסף, מספר בדיקות אימונוהיסטוכימיות לסמני ניבוי כבר נכנסו לשימוש רוטיני. בפרט, צביעות אימונו-היסטוכימיות ל-ALK ו-PD-L1 משחקות תפקיד חשוב בבדיקות לסמני ניבוי וצביעות ROS1 נחשבות כעת כבדיקת סקר יעילה.

עוד חלו שינויים משמעותיים בסיווג היסטולוגי וקביעת שלב גידולי ריאות בתוך פחות מעשור. שינויים אלו נועדו לשקף בסיווג ההיסטולוגי את השינויים בביולוגיה של הגידולים, אשר יובילו לתהליכי קבלת החלטות מדויקים יותר ולשיפור ריבוד הסיכון להישנות ופרוגנוזה, אשר יסייעו בזיהוי חולים עם גידולים בשלב מוקדם, בהם תתכן תועלת לטיפול אדג’וונטי.

עוד מציינים הכותבים כי באשר לסיווג תתי-סוגים של סרטן ריאות, הסיווג של אדנוקרצינומה ושל גידולים נוירו אנדוקריניים התפתח משמעותית.

Transl Lung Cancer Res. 2017;6(5):499-500

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה