אונקולוגיה

מדד ניאו-אדג’וונטי עשוי לסייע בניבוי הישרדות ללא מחלה בחולים עם סרטן רקטאלי (Ann Oncol.)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Oncology מדווחים חוקרים מאירופה על ממצאי מחקר חדש, המאשרים את התוקף של מדד פרוגנוסטי, מדד רקטאלי ניאו-אדג’וונטי (Neoadjuvant Rectal), לניבוי הישרדות ללא-מחלה במדגם גדול של חולים עם ממאירות רקטאלית. מדד NAR עשוי לסייע לאונקולוגים להאיץ את ההחלטות אודות תגובה הולמת לטיפול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד NAR משלב את מדדי גודל הגידול הקליני (cT), קטגוריות ypT ו-ypN להערכת הישרדות ללא-מחלה בחולים עם קרצינומה של הרקטום, אשר טופלו במסגרת מחקר CAO/ARO/AIO-04 בשלב III. ניתוח סטטיסטי כלל תקנון לקבוצת המחקר, מצב הכריתה ומדד NAR. ארבעת הקריטריונים (PC1-4( שימשו להערכת החשיבות של מדד NAS בניבוי הישרדות ללא מחלה.

לאחר חציון מעקב של 50 חודשים, תוספת Oxaliplatin לטיפול כימותרפי-קרינתי מבוסס Fluororacil לוותה בשיפור משמעותי בהישרדות ללא-מחלה לאחר שלוש שנים (75.9% לעומת 71.3% בקטגוריית PC1) והובילה לשינוי לכיוון קבוצות NAR נמוכות יותר (p=0.034, PC2), בהשוואה לטיפול כימותרפי-קרינתי על-בסיס Fluouracil בלבד.

שיעורי ההישרדות ללא-מחלה לאחר שלוש שנים עמדו על 91.7%, 81.8% ו-58.1% בחולים עם מדד NAR נמוך, בינוני, או גבוה, בהתאמה. מדד NAR נותר גורם פרוגנוסטי בלתי-תלוי של הישרדות ללא-מחלה (מדד NAR נמוך לעומת גבוה: יחס סיכון של 4.670, p<0.001; מדד NAR נמוך לעומת בינוני: יחס סיכון של 1.971, p=0.001) בניתוח רב-משתני.

למרות הקושי המתודולוגי לבחון את התוצאות בקטגורית PC4, השפעת הטיפול על ההישרדות ללא-מחלה זוהתה ע”י מדד NAR, ממצא התומך במדד זה גם בקטגוריה הנ”ל.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לאשר את ממצאי המחקר הנוכחי, התומכים בחשיבות מדד NAR ככלי עזר בטיפול בחולים עם סרטן הרקטום.

Ann Oncol. 2018;29(7):1521-1527

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה