אונקולוגיה

תוצאות מבטיחות לטיפול אימונותרפי כנגד סרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים (N Engl J Med)

בפעם הראשונה תיעדו חוקרים תועלת הישרדותית לטיפול אימונותרפי בנשים עם סרטן שד. מתוצאות המחקר, שהוצגו במהלך כנס ה-ESMO (European Society for Medical Oncology) ופורסמו בו-זמנית בכתב העת New England Journal of Medicine, עולה כי הטיפול ב-Atezolizumab (טיסנטריק) עם כימותרפיה, הביא להארכת ההישרדות של נשים עם סרטן שד שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים עם עדות ל-PD-L1 (Programmed Death Ligand 1).

במחקר בשלב 3 נכללו נשים עם סרטן שד גרורתי, שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים, אשר לא קיבלו טיפול קודם. המשתתפות חולקו באקראי לטיפול ב- Atezolizumabעם Nab-Paclitaxel, או לטיפול דמה עם Nab-Paclitaxel; הנשים המשיכו בהתערבות עד להתקדמות מחלה או הופעת רעילות בלתי-מתקבלת.

שני תוצאי הסיום העיקריים של המחקר כללו הישרדות ללא-התקדמות (באוכלוסיה לפי כוונה לטפל ובתת-קבוצה של נשים עם גידולים חיוביים ל-PD-L1) והישרדות כוללת (באוכלוסיה לפי כוונה לטפל; במידה והממצא היה מובהק סטטיסטית, אזי גם בתת-קבוצה של נשים עם גידולים חיוביים ל-PD-L1).

בכל קבוצה נכללו 451 נשים (חציון מעקב של 12.9 חודשים).

בניתוח לפי כוונה לטפל, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 7.2 חודשים עם Atezolizumab ו-Nab-Paclitaxel, בהשוואה ל-5.5 חודשים עם משלב פלסבו ו-Nab-Paclitaxel (יחס סיכון להתקדמות או תמותה של 0.80, P=0.002); בקרב נשים עם גידולים חיוביים ל-PD-L1, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 7.5 חודשים ועל 5.0 חודשים, בהתאמה (יחס סיכון של 0.62, p<0.001).

בניתוח לפי כוונה לטפל, חציון ההישרדות הכוללת עמד על 21.3 חודשים עם Atezolizumab ו-Nab-Paclitaxel ועל 17.6 חודשים עם פלסבו ו-Nab-Paclitaxel (יחס סיכון לתמותה של 0.84, p=0.08); בקרב נשים עם גידולים חיוביים ל-PD-L1, חציון ההישרדות הכולל עמד על 25 חודשים ועל 15.5 חודשים, בהתאמה (יחס סיכון של 0.62).

לא תועדו אירועים חריגים חדשים במהלך המחקר. אירועים חריגים שהובילו להפסקת כל אחד מהתכשירים תועדו ב-15.9% מהנשים בקבוצת הטיפול ב- Atezolizumab עם Nab-Paclitaxel וב-8.2% מאלו שטופלו בפלסבו עם Nab-Paclitaxel.

החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב Atezolizumab עם Nab-Paclitaxel הביא להארכת ההישרדות ללא-התקדמות בנשים עם סרטן שד גרורתי ושלילי לקולטנים להורמונים, הן באוכלוסיה לפי כוונה לטפל והן בתת-קבוצה של נשים עם גידולים חיוביים ל-PD-L1. האירועים החריגים תאמו לפרופיל הבטיחות הידוע של כל תכשיר.

מתוך כנס ה-ESMO

N Engl J Med. Published on October 20, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה