אונקולוגיה

טיפול אדג’וונטי ב-Erlotinib כנגד סרטן ריאות מלווה בהארכת הישרדות ללא-מחלה (J Clin Oncol)

מתוצאות מחקר בשלב II, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology, עולה כי טיפול אדג’וונטי ב- Erlotinib (טרסבה) עם טיפול סטנדרטי בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) לווה בשיפור משמעותי של שיעורי ההישרדות ללא-מחלה לאחר שנתיים.

החוקרים השלימו מחקר בתווית-פתוחה שכלל חולים לאחר ניתוח סרטן ריאות מסוג NSCLC, חיובי למוטאציית EGFR, בשלב IA-IIIA. המשתתפים טופלו ב- Erlotinib במינון 150 מ”ג כל יום למשך שנתיים, לאחר טיפול כימותרפי אדג’וונטי, עם או בלי טיפול קרינתי.

מדגם המחקר כלל 100 חולים, אשר גויסו בין ינואר 2008 ועד מאי 2012 משבעה מרכזים רפואיים. החוקרים מדווחים כי 13% מהחולים אובחנו עם מחלה בשלב IA, 32% אובחנו עם מחלה בשלב IB, 11% עם מחלה בשלב IIA, 16% עם מחלה בשלב IIB וב-28% המחלה אובחנה בשלב IIIA.

אירועי רעילות תאמו לפרופיל המוכר של Erlotinib ולא תועדו אירועים חריגים בדרגה 4-5.  מהנתונים עלה כי 40% מהחולים נדרשו להפחתת מינון Erlotinib ל-100 מ”ג/יום וב-16% נדרשה הפחתת מינון ל-50 מ”ג/יום.

חציון משך המעקב אחר החולים עמד על 5.2 שנים, כאשר שיעורי ההישרדות ללא-מחלה עמדו על 88% לאחר שנתיים: 96% מהחולים עם מחלה בשלב I, 78% מאלו עם מחלה בשלב II ו-91% מהחולים עם מחלה בשלב III.

חציון הישרדות ללא-מחלה והישרדות כוללת טרם נקבעו; שיעורי ההישרדות ללא-מחלה עמדו על 56% לאחר חמש שנים, כאשר שיעורי ההישרדות הכוללים עמדו על 86% לאחר חמש שנים.

הישנות המחלה תועדה ב-40 חולים, כאשר במהלך הטיפול ב- Erlotinib תועדו ארבע הישנויות בלבד. חציון הזמן עד להישנות המחלה עמד על 25 חודשים לאחר הפסקת Erlotinib. מבין החולים עם הישנות המחלה בהם בוצעה ביופסיה חוזרת (24 חולים, 60%), רק בחולה אחד זוהתה מוטאציית T790M. מרבית החולים עם הישנות קיבלו טיפול חוזר ב- Erlotinib (26 חולים, 65%) למשך חציון של 13 חודשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולי NSCLC עם מוטאציית EGFR שקיבלו טיפול אדג’וונטי ב- Erlotinib תועדו שיעורי הישרדות ללא-מחלה שהיו טובים יותר לאחר שנתיים, בהשוואה לביקורות היסטוריות. שיעורי ההישנות היו נמוכים בחולים תחת טיפול אדג’וונטי ב- Erlotinib, כאשר טיפול חוזר ב- Erlotinib לאחר הישנות הדגים תועלת ממושכת.

J Clin Oncol 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה