אונקולוגיה

השוואת טיפול ניאו-אדג’וונטי ב-Degarelix לעומת Triptorelin בנשים לפני-מנופאוזה תחת טיפול ב-Letrozole כנגד סרטן שד (Journal of Clinical Oncology)

בנשים לפני-מנופאוזה הנוטלות טיפול ב-Letrozole כטיפול אנדוקריני ניאו-אדג’וונטי, דיכוי תפקוד שחלתי הושג מהר יותר ונשמר בצורה יעילה יותר כאשר ניתן טיפול ב-Degarelix, בהשוואה לטיפול ב-Triptroelin, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הפעילות האנדוקרינית, במונחים של דיכוי תפקוד שחלתי, של Degarelix (אנטגוניסט של GnRH) לעומת Triptorelin (אגוניסט של GnRH) בנשים לפני-מנופאוזה שנטלו Letrozole כטיפול אנדוקריני, ניאו-אדג’וונטי, כנגד סרטן שד.

מדגם המחקר כלל נשים לפני-מנופאוזה עם סרטן שד עם מעל 50% קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון; ללא עדות ל-HER2 (Human Epidermal Growth Factor Receptor). המשתתפות חולקו באקראי לטיפול ב-Triptorelin במינון 3.75 מ”ג, שניתן בזריקה לתוך השריר ביום הראשון של כל מחזור טיפול, או Degarelix במינון 240 מ”ג, שניתן בזריקה תת-עורית ביום הראשון של המחזור הראשון ולאחר מכן זריקה תת-עורית של 80 מ”ג ביום הראשון של המחזורים השני עד השישי, שניהם ניתנו עם Letrozole במינון 2.5 מ”ג/יום לאורך שישה מחזורים של 28 ימים. ניתוח בוצע 2-3 שבועות לאחר הזריקה האחרונה.

החוקרים השלימו בדיקות דם בתחילת המחקר, לאחר 24 ו-72 שעות ולאחר 7 ו-14 ימים, ושוב לפני זריקות במחזורים 2-6. התוצא העיקרי היה הזמן עד לדיכוי אופטימאלי של התפקוד השחלתי (ריכוז אסטרדיול של עד 2.72 פיקוגרם/מ”ל במהלך טיפול ניאו-אדג’וונטי).

בתקופה שבין פברואר 2014 ועד ינואר 2017, 51 נשים גויסו למחקר (26 נשים טופלו ב-Triptorelin עם Letrozole; 25 נשים טופלו ב-Degarelix עם Letrozole). משך הזמן עד לדיכוי אופטימאלי של תפקוד שחלתי היה מהיר פי שלוש בנשים בקבוצת הטיפול ב-Degarelix, בהשוואה ל-Triptorelin (חציון של 3 לעומת 14 ימים; יחס סיכון של 3.05, p<0.001). יתרה מזאת, דיכוי תפקוד שחלתי נשמר במהלך המחזורים הבאים בכל הנשים בקבוצת הטיפול ב-Degarelix ו-Letrozole, בעוד שב-15.4% מהנשים שטופלו ב-Triptorelin עם Letorolze תועד דיכוי שחלתי לא-אופטימאלי לאחר המחזור הראשון.

לא תועדו אירועים חריגים לא-צפויים עם משלב Degarelix עם Letrozole או משנית ל-Triptorelin עם Letrozole.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים לפני-מנופאוזה, הנוטלות Letrozole כחלק מהטיפול הניאו-אדג’וונטי כנגד סרטן שד, דיכוי שחלתי אופטימאלי הושג מהר יותר ונשמר טוב יותר כאשר שולב עם Degarelix, בהשוואה ל-Triptorelin.

Journal of Clinical Oncology Published online December 27, 2018.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה