אונקולוגיה

מעקב מבוסס-רשת אחר תסמיני החולים עשוי להביא לשיפור הישרדות חולי סרטן ריאות (JAMA)

לאחר טיפול כנגד סרטן ריאות, מעקב מבוסס-רשת אחר תוצאים עליהם דיווחו החולים לווה בשיפור ההישרדות הכוללת, כך עולה מהתוצאות הסופיות של מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת JAMA.

מוקדם יותר, החוקרים דיווחו על תוצאות ניתוח ביניים (לאחר תשעה חודשי מעקב) של המחקר להערכת מעקב מבוסס-רשת אחר תסמיני החולים, אשר הצביעו על יתרון הישרדותי משמעותי (חציון הישרדות כוללת של 19 חודשים עם מעקב, לעומת 12 חודשים עם טיפול סטנדרטי). כעת, הם מציגים את הנתונים הסופיים של מחקר זה.

בקבוצת ההתערבות, החולים התבקשו להשלים דיווח עצמי שבועי, בין ביקורים במרפאה, אודות 13 תסמינים נפוצים. המערכת שלחה באופן אוטומטי הודעות דואר אלקטרוני לאונקולוג המטפל כאשר תסמינים עליהם דיווח החולה תאמו לקריטריונים מוגדרים מראש של חומרה והחמרה.

לאחר מעקב בן שנתיים תועדו 29 מקרי תמותה בקבוצת ההתערבות (47.5%) ו-40 מקרי תמותה בקבוצת הביקורת (66.7%). חציון ההישרדות הכוללת עמד על 22.5 חודשים בקבוצת ההתערבות, לעומת 14.9 חודשים בקבוצת הביקורת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי יש לשקול מעקב אלקטרוני אחר תסמינים עליהם מדווחים חולי סרטן ריאות לאחר טיפול כנגד הממאירות. טכנולוגיה זו יכולה לשפר את התקשורת עם המטופלים ולספק לאונקולוגים מידע חיוני במטרה לבחור בטיפול הנכון ובמועד הנכון.

JAMA 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה