אונקולוגיה

תרופות לדיכוי הפרשת חומצה עלולות לפגוע ביעילות תרופות פומיות כנגד ממאירויות (Clin Cancer Res)

עד מחצית מהחולים המקבלים טיפול כנגד מחלה ממארת נוטלים תרופות לדיכוי הפרשת חומצה, דוגמת מעכבי תעלות מימן, בשל בעיות רפואיות דוגמת כיבי קיבה וריפלוקס חומצה, אך מנתונים חדשים עולה כי תתכן אינטראקציה בין תרופות אלו ובין תרופות פומיות הניתנות לטיפול בממאירות ולפגוע ביעילות הטיפול האונקולוגי.

ממצאי המחקר מבוססים על ניתוח נתונים ממחקר EORTC 62043 בשלב 2 ונתוני מחקר PALETTE בשלב 3. הטיפול ב-Pazopanib (ווטריינט) אושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2012 לטיפול כנגד סרקומה של רקמה רכה על-בסיס תוצאות משולבות ממחקר PALETTE.

מהנתונים החדשים עולה כי ב-59 משתתפים בשני המחקרים אשר נטלו תרופות לדיכוי הפרשת חומצה ביחד עם Pazopanib, נרשמה עליה של 81% בסיכון לתמותה ועליה של 49% בסיכון להתקדמות המחלה, בהשוואה לחולים שנטלו Pazopanib בלבד. ככל שמשך החפיפה בין טיפול לדיכוי הפרשת חומצה וטיפול ב-Pazopanib היה ארוך יותר, כל התוצאות עם Pazopanib היו גרועות יותר.

החוקרים כותבים כי נטילת תרופות לדיכוי הפרשת חומצה הפחיתו את התועלת של טיפול ב-Pazopanib בחולים במחקרים אלו, באופן שהיה בעל משמות קלינית וייתכן כי הביאו להטיית תוצאות המחקר המקורי. הם קוראים לאונקולוגים ולרוקחים לשים לב לשילובים תרופתיים שניתנים לחולים, מאחר ואלו עשויים להשפיע רבות על תוצאות הטיפול בסרטן.

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי מתן משולב של טיפול ארוך-טווח לדיכוי הפרשת חומצה עם Pazopanib לווה בקיצור משמעותי של ההישרדות ללא-התקדמות והישרדות כוללת של החולים. החוקרים קוראים לשקול הפסקת טיפול לדיכוי הפרשת חומצה בכל מקרה בו הדבר אפשרי. עוד תתכן תועלת בניטור רמות Pazopanib בדם בקרב אלו הנוטלים טיפול זה עם תרופות לדיכוי הפרשת חומצה.

Clin Cancer Res. Published online February 14, 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה