אונקולוגיה

נתונים חדשים אודות מקומה של קיטרודה בטיפול בסרטן ראש וצוואר (מתוך כנס ה-ASCO)

ניתוח נתוני מחקר KEYNOTE-048 מסייע בהנחיית השימוש ב-Pembrolizumab (קיטרודה) כטיפול קו-ראשון בחולים עם ממאירות ראש וצוואר חוזרת או גרורתית, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology).

במחקר KEYNOTE-048 נערכה השוואה בין Pembrolizumab בלבד או Pembrolizumab עם טיפול כימותרפי (Carboplatin או Cisplatin ו-5-FU) אל מול משטר EXTREME (Cetuximab עם Carboplatin, או Cisplatin עם 5-FU) בחולים עם ממאירות ראש וצוואר גרורתית או חוזרת.

חציון ההישרדות הכולל עם טיפול בקיטרודה בלבד עמד על 11.5 חודשים, בהשוואה ל-10.7 חודשים עם EXTREME, הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית.  ממצאי המחקר תמכו במתן קיטרודה עם טיפול כימותרפי מבוסס-פלטינום ומתן קיטרודה בלבד כטיפול קו-ראשון סטנדרטי לקרצינומה חוזרת של תאי קשקש באזור הראש והצוואר.

שיעורי התגובה עם טיפול מונותרפי בקיטרודה, בהשוואה למשלב EXTREME, עמדו על 23.3% לעומת 36.1%, בהתאמה בחולים עם מדד CPS (Combined Positivity Score) של 20 ומעלה, 19.1% לעומת 34.9% באלו עם מדד CPS של 1 ומעלה ו-16.1% לעומת 36.0% באוכלוסיה כולה.

באשר לטיפול משולב עם קיטרודה, בהשוואה למשטר EXTREME, שיעורי התגובה עמדו על 42.9% לעומת 38.2% באלו עם מדד CPS של 20 ומעלה, 36.4% לעומת 35.7% באלו עם מדד CPS של 1 ומעלה ועל 35.6% לעומת 36.3% באוכלוסיה כולה.

החוקרים מציינים כי למרות שהמחקר לא נועד להשוות בין הטיפולים, מהערכת חציון ההישרדות הכולל ויחסי הסיכון נראה כי לא היה ערך מוסף לטיפול כימותרפי באלו עם מדד CPS של 20 ומעלה. חציון ההישרדות הכולל עמד על 14.7 חודשים עם טיפול משולב עם קיטרודה בקבוצה זו (יחס סיכון של 0.60) ועל 14.8 חודשים באלו שטופלו בקיטרודה בלבד (יחס סיכון של 0.61).

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מעידים על השפעה שונה של קיטרודה בהתאם לביטוי PD-L1. בחולים עם תסמינים בדרגה קלה או בינונית, הם ממליצים על קיטרודה בלבד באלו עם מדד CPS של 20 ומעלה; קיטרודה עם או בלי טיפול כימותרפי באלו עם מדד CPS של 1 ומעלה; ועל משטר EXTREME (או משטר דומה) או קיטרודה עם טיפול כימותרפי בחולים עם מחלה שלילית ל-PD-L1, או אלו בהם מצב PD-L1 אינו ידוע.

מתוך כנס ה-ASCO

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה