אונקולוגיה

תוצאות מאכזבות למעכבי PD-1 בטיפול בסרטן כליות עם גרורות למוח (J Clin Oncol)

לטיפול ב-Nivolumab (אופדיבו) יעילות מוגבלת כנגד גרורות מוחיות לא-מטופלות בחולים עם סרטן כליות (Renal Cell Carcinoma), כך עולה מנתוני תת-קבוצה של מחקר GETUG-AFU 26 NIVOREN, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

מחקר GETUG-AFU 26 NIVOREN הינו מחקר בשלב II להערכת הפעילות והבטיחות של Nivolumab בחולים עם סרטן כליות גרורתי, אשר לא הגיבו לטיפולים המכוונים כנגד VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor). החוקרים זיהו חולים עם גרורות מוחיות אסימפטומטיות, אשר השלימו הערכה מוחית ממוקדת. הם יצרו שני מדגמים: מדגם ראשון כלל חולים שלא קיבלו טיפול קודם לגרורות מוחיות ומדגם שני כלל חולים עם גרורות מוחיות שטופלו בעבר. התוצא העיקרי היה שיעורי התגובה התוך-גולגולתית בקבוצה הראשונה.

המחקר כלל 73 חולים עם גרורות מוחיות, מהם 39 נכללו במדגם הראשון ו-34 במדגם השני. שיעורי תגובה תוך-גולגולתית עמדו על 12% במדגם הראשון, לא תועדה תגובה אובייקטיבית בחולים עם נגעים מוחיים מרובים או גדולים מ-1 סנטימטר.

חציון ההישרדות ללא-התקדמות תוך-גולגולתית עמד על 2.7 חודשים במדגם הראשון ועל 4.8 חודשים במדגם השני, עם יחס סיכון מתוקן של 2.04. שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שנה אחת עמדו ע 67% במדגם הראשון ועל 59% במדגם השני.

מרבית החולים במדגם הראשון (72%) נדרשו לטיפול מוחי ממוקד בהמשך.

הטיפול ב-Nivolumab נסבל היטב ולא תועדו תופעות רעילות בלתי-צפויות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ל-Nivolumab פעילות מוגבלת בחולים עם סרטן כליות וגרורות מוחיות שלא טופלו בעבר. הם קוראים להשלים בדיקות הדמיה של המוח ולשקול טיפול ממוקד לפני מתן מעכבי בקרה חיסונית לחולים אלו.

J Clin Oncol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה