אונקולוגיה

תוצאות מבטיחות למשלב טיפול כימותרפי עם תאי T לא-מהונדסים כנגד סרטן לבלב (מתוך כנס מטעם ה-ICTC)

במהלך כנס ה-Immune Cell Therapies for Cancer הציגו חוקרים תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בשישה מבין שבעה חולים עם סרטן לבלב לא-נתיח או גרורתי תועדה תגובה אובייקטיבית או מחלה יציבה בעקבות טיפול בתאי T לא-מהונדסים שלהם עם טיפול כימותרפי.

החוקרים מדווחים כי בחולה אחד תועדה תגובה מלאה, בשני חולים תועדה תגובה חלקית ובשלושה מחלה יציבה לאורך למעלה משישה חודשים. בחולה אחד נוסף שטופלו רק בעירויי תאי T תועדה גם מחלה יציבה למשך למעלה משישה חודשים.

בניגוד לטיפול CAR-T (Chimeric Antigen Receptor T-Cell), במקרה זה החוקרים פיתחו טיפול משורה אחת של תאי T אשר מכוונים בו-זמנית לחמישה אנטיגנים הקשורים בגידול: PRAME, SSX2, MAGEA4, NY-ESO-1 ו-Survivin. ההנחה הייתה כי טיפול המכוון למספר רב של אנטיגנים יפחית את הסיכויים שתאי הגידול יברחו מהתגובה החיסונית.

עד כה, החוקרים פיתחו 35 שורות תאי T מכוונות למספר אנטיגנים וטיפלו ב-18 חולים עם סרטן לבלב: 9 חולים עם מחלה שהגיבה לטיפול ראשוני בכימותרפיה, שישה חולים עם מחלה שהתקדמה במהלך או לאחר טיפול כימותרפי ושלושה חולים עם סרטן נתיח.

תשעת החולים שהגיבו לכימותרפיה קיבלו טיפול בעירויי תאי T בשילוב עם כימותרפיה. ששת החולים עם מחלה מתקדמת קיבלו רק עירויי תאי T, ושלושת החולים שעברו ניתוח קיבלו עירוי אחד לפני ניתוח ועירויים נוספים לאחר הניתוח.

שבעה מבין תשעת החולים הללו היו זמינים להערכת תגובה לטיפול, אשר הדגימה תועלת קלינית בכל המקרים, פרט לחולה אחד. באחד מששת החולים עם מחלה מתקדמת תועדה מחלה יציבה לאחר שישה חודשים ובשני אחרים תועדה התייצבות של התסמינים. שלושת החולים עם מחלה נתיחה קיבלו עירוי תאי T לפני הניתוח ונותרו במעקב כאשר קיבלו עירויים לאחר הניתוח.

החוקרים זיהו קורלציה בין התועלת הקלינית ובין זיהוי תאי T תגובתיים לגידול לאחר העירוי בדגימות דם ודגימות גידול. הם מדווחים כי תאי T הדגימו פעילות כנגד חמשת האנטיגנים, כמו גם כנגד מספר יעדים אחרים. עד כה, לא תועדו מקרים בהם זוהתה רעילות נוירולוגית או סיסטמית על-רקע הטיפול.

החוקרים מציינים כי למרות שהמחקר היה מוגבל לחולים עם סרטן לבלב, סוגים אחרים של גידולים סולידים גם עשויים להתאים לטיפול זה. הם מודים שהמחקר מוגבל לאור מספר החולים הקטן, אך התוצאות מבטיחות ומעודדות בחינה מעמיקה יותר של גישת הטיפול הנ”ל.

מתוך כנס מטעם ה-ICTC

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה