פסיכיאטריה

הטיפול ב-Saffron (זעפרן) מהווה חלופה בטוחה לשיפור תסמיני דיכאון לאחר לידה (Pharmacopsychiatry)

במאמר שפורסם ב-2016 בכתב העת Pharmacopsychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר להשוואת ההשפעה נוגדת הדיכאון של Saffron (זעפרן, מסוג be-positive של חברת תרימה) לעומת Fluoxetine בטיפול בדיכאון לאחר-לידה בדרגה קלה-עד-בינונית. מהממצאים עולה כי Saffron הינו טיפול בטוח ויעיל כמו Fluoxetine בשיפור תסמיני דיכאון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיכאון לאחר-לידה הינה הפרעה נפוצה ומשמעותית. במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להשוות את היעילות והבטיחות של Saffron ו-Fluoxetine בטיפול בדיכאון לאחר-לידה בדרגה קלה-עד-בינונית.

מדובר במחקר כפל-סמיות, אקראי, בן שישה שבועות. מדגם המחקר כלל נשים בגילאי 18-45 שנים עם דיכאון לאחר-לידה בדרגה קלה-עד-בינונית, שהוגדר בנוכחות עד 18 נקודות בסולם HDRS 17 (Hamilton Depression Rating Scale). המשתתפות חולקו באקראי לטיפול בקפסולת Saffron (15 מ”ג) או Fluoxetine (20 מ”ג), שניתנו פעמיים ביום למשך שישה שבועות.

תוצא הסיום העיקרי של המחקר היה הערכת יעילות Saffron בהשוואה ל-Fluxoetine בשיפור תסמיני דיכאון (מדד HDRS).

החוקרים לא זיהו השפעה משמעותית לאינטראקציה בין זמן וטיפול על מדדי HDRS בין שתי הקבוצות. ב-13 מטופלות ב- Saffron תועדה תגובה מלאה (ירידה של 50% ומעלה במדד HDRS), בהשוואה ל-16 מטופלות ב-Fluxoetine (50%), וההבדל בין הקבוצות לא היה מובהק סטטיסטית. שכיחות אירועים חריגים לא הייתה שונה באופן מובהק בין שתי הקבוצות.

מתוצאות המחקר עולה כי Saffron הינו חלופה בטוחה לשיפור תסמיני דיכאון בנשים הסובלות מדיכאון לאחר-לידה. עם זאת, החוקרים מציינים כי המחקר אינו בעל עוצמה מספקת ויש להתייחס אליו כאל מחקר ראשוני. לאור זאת, יש להשלים מחקרים קליניים גדולים עם תקופות טיפול ממושכות יותר.

Pharmacopsychiatry. 2017 Mar;50(2):64-68

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה