פסיכיאטריה

מה בין משך שלב REM בשינה ובין הסיכון לדמנציה? (Neurology)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי משך שלב REM (Rapid Eye Movement) מלווה בעליה משמעותית בסיכון לדמנציה. החוקרים מציינים כי הקשר בין משך שינת REM ובין דמנציה עשוי לנבוע בחלקו מהפרעות נשימה בשינה.

המחקר התבסס על 321 משתתפים ממחקר Framingham Heart Study Offspring Cohort וכלל את המשתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של 67 שנים), עם נתונים זמינים אודות היארעות דמנציה. שלבי השינה נבחנו באמצעות בדיקת שינה ביתית והמשתתפים היו במעקב לאורך עד 19 שנים לזיהוי היארעות דמנציה (מעקב ממוצע של כ-12 שנים).

החוקרים מדווחים על 32 מקרים חדשים של דמנציה; 24 תאמו למחלת אלצהיימר. לאחר תקנון לגיל ומין, משך קצר יותר של שינת REM וחביון שינת REM ארוך יותר נקשרו שניהם עם סיכון מוגבר להיארעות דמנציה. כל ירידה של אחוז בשינת REM לוותה בעליה של כ-9% בסיכון להיארעות דמנציה. היקף הקשר בין אחוז שינת REM ודמנציה היה דומה לאחר תקנון למשתנים אחרים, כולל גורמי סיכון למחלות כלי דם, תסמיני דיכאון וטיפול תרופתי, לאחר הוצאת חולים עם ליקוי קוגניטיבי קל בתחילת המחקר ולאחר הוצאת חולים שפיתחו דמנציה בשלב מוקדם במהלך המעקב.

החוקרים לא זיהו קשר בין שלבי שינה אחרים ובין הסיכון לדמנציה.

ממצאי המחקר קושרים בין מנגנונים המשפיעים על שינת REM כגורמים המנבאים התפתחות דמנציה.

Neurology. Published online August 23, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה