פסיכיאטריה

ההשפעה של דיכאון וטיפול בנוגדי-דיכאון על מסת העצם בצעירים (J Bone Miner Res)

הפרעת דיכאון מג’ורי וטיפול בנוגדי דיכאון ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) מלווים בשינויים במטבוליזם העצם במתבגרים מבוגרים ובמבוגרים צעירים, אך הקשר בין השניים מורכב עם השפעות שונות בגברים ובנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Mineral Research.

החוקרים גייסו למחקר 264 משתתפים בריאים, בגילאי 15-20 שנים, ועקבו אחריהם לאורך חציון של 1.5 שנים. כל המשתתפים לא נטלו SSRI או שהחלו את הטיפול עד חודש טרם תחילת המחקר. עוד נבחן הקשר בין הפרעת חרדה מוכללת ובין מינרלזיציה של העצם מאחר וחולים רבים סובלים מהפרעת דיכאון מג’ורי בליווי הפרעת חרדה מוכללת.

באופן מפתיע, חומרת הדיכאון (על-פי מספר השבועות בהם ענו על הקריטריונים לאירוע דיכאון מג’ורי) לוותה במסת עצם מוגברת בעמוד שדרה מותני לאורך הזמן, הן בגברים והן בנשים, לאחר תקנון לגיל, מין, רמות ויטמין D בדם, פעילות גופנית, מסת גוף רזה וגורמים אחרים.

הטיפול ב-SSRI לווה בעליה משמעותית במדדי Z-Score של צפיפות עצם אזורית בעמ”ש מותני עם הזמן בקרב נשים, ועם ירידה משמעותית במדדים אלו בגברים. לאחר תקנון לדיכאון, הפרעת חרדה מוכללת נקשרה באופן מובהק (אך חלש) עם מינרליזציה מוגברת של העצם.

החוקרים מציעים מספר מנגנונים הקושרים בין דיכאון ואובדן עצם, אך אין להם הסבר לעליה שתועדה במסת העצם עם הזמן במחקרם.

J Bone Miner Res 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה