פסיכיאטריה

מה בין רמות מגנזיום בדם ובין דיכאון במבוגרים? (Nutrients)

במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין רמות מגנזיום נמוכות בדם ובין תסמיני דיכאון. ממצאים אלו עשויים לתמוך במתן תוספי מגנזיום כטיפול להקלה על דיכאון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיכאון הינה תופעה נפוצה עם השפעה רבה על המטופל ובני משפחתו. תוספי מגנזיום מלווים בשיפור תסמיני דיכאון, אך מאחר והמנגנון אינו-ידוע, לא ברור אם רמות מגנזיום בדם עשויות לשמש כגורם מנבא של תוצאות הטיפול. לאור זאת, הם ביקשו לתאר את הקשר בין רמות מגנזיום בדם ובין מדדי דיכאון לפי סולם PHQ (Patient Health Questionnaire).

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות של 3,604 מבוגרים (גיל ממוצע של 62 שנים, 42% גברים), אשר טופלו במרפאות ראשוניות בין 2015-2018 והשליו לפחות שאלון PHQ אחד.

ניתוח סטטיסטי הדגים השפעה משמעותית לתוספי מגנזיום כאשר תסמיני דיכאון נבחנו לפי סולם PHQ-2 (0.19- נקודות/מ”ג/ד”ל, p=0.001) ולפי סולם PHQ-9 (0.93- נקודות/מ”ג/ד”ל, P=0.037). הקשר היה בולט יותר לאחר תקנון למשתנים אחרים (כולל גיל, מגדר, גזע, מרווח זמן בין בדיקת רמות מגנזיום בדם ובין מבחן PHQ ונוכחות סוכרת ומחלת כליות כרונית), הן לפי סולם PHQ-2 (0.25- נקודות/מ”ג/ד”ל, p<0.001) והן לפי סולם PHQ-9 (1.09- נקודות/מ”ג/ד”ל, p=0.015).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בדיקת רמות מגנזיום בדם עשויות לסייע בזיהוי מנגנון ביולוגי של תסמיני דיכאון ולזהות חולים הצפויים להגיב לטיפול בתוספי מגנזיום.

Nutrients, 11 (7), 2019

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה