האם קיים קשר בין נטילת תרופות צמחיות ובין חומרת אסתמה? (מתוך Annals of Allergy, Asthma & Immunology)

ממחקר חדש מניו-יורק עולה כי בחולי אסתמה הנוטלים תרופות צמחיות, נטייה לתסמינים חמורים יותר, והם נוהגים להשתמש פחות במשאפים שלהם.

האם חולים אלו נשענים יתר על המידה על תרופות צמחיות לא-מוכחות? או האם הם פונים לטיפולים אלטרנטיביים מאחר שאינם זוכים להקלה מספקת עם הטיפול התרופתי? שאלות אלו עדיין לא-זכו למענה. אין ספק כי רופאים המטפלים בחולי אסתמה, צריכים לברר על נטילת תרופות צמחיות במיוחד בחולים עם מחלת אסתמה שאינה-מאוזנת.

לדברי החוקרים, אעפ”י שרפואה משלימה ואלטרנטיבית עשויה להתאים לחלק מהחולים, יש לשלבה עם תרופות במרשם (משאפים). מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי 4 מכל 5 מבוגרים עם אסתמה מדווחים על פניה לשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית. החוקרים תהו אם חולים נטלו להשתמש בתכשירים אלו במקום משאפים, הנחשבים הכרחיים לאיזון אסתמה.

במטרה לבחון את הנושא, החוקרים ערכו סקר בין חולים עם אסתמה פרסיסטנטית, שטופלו במרפאות חוץ במזרח הארלם, ניו-יורק, להערכת שימוש בתכשירים אלו. הם גם דירגו את איזון מחלת אסתמה של החולים וחילקו שאלונים להערכת הידע והתפיסות שלהם בנוגע לאסתמה.

החוקרים מצאו כי 25% מהחולים שנטלו תרופות צמחיות היו למעשה מודעים טוב יותר לתהליך הדלקתי בריאות, כבסיס למחלת אסתמה, בהשוואה לאלו שלא נטלו תרופות צמחיות. אלו שפנו לשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית היו מודאגים יותר מתופעות הלוואי של המשאפים, והתקשו יותר לעקוב אחר משטר הטיפול התרופתי.

ממצאים אלו עשויים להעיד על הסיבה בגינה חולים המשתמשים בתרופות צמחיות נטו להשתמש במשאפים פחות מהנדרש. הם עשויים להסביר מדוע חולים אלו סובלים ממחלה חמורה יותר, בהשוואה לאלו שלא נטלו טיפולים משלימים.

מצד שני, עליה בחומרת המחלה עשויה להוביל את החולים לפנות לתרופות צמחיות כמוצא אחרון, כאשר הטיפול הקונבנציונאלי כשל.

החוקרים קוראים לרופאים לנהל דיון לא-ביקורתי עם מטופליהם, בנוגע לדרכים לשיפור איזון מחלת אסתמה.

Annals of Allergy, Asthma & Immunology, February 2010; vol 104: pp 132-138

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן