היעילות והבטיחות של Linagliptin בטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2 מעל עשר שנים (Clin Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Therapeutics מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי Linagliptin נסבל היטב והביא לשיפור משמעותי ברמות הסוכר בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2 במשך למעלה מעשר שנים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת מסוג 2 ארוכת-טווח מלווה באובדן פרוגרסיבי של תאי ביתא ומקשה על בקרת רמות הסוכר בדם. במחקר הנוכחי הם ביקשו להעריך את היעילות והבטיחות של Linaglitptin באוכלוסיית חולים שלא נבחנה דיו במחקרים קליניים, עם סוכרת ארוכת טווח.

החוקרים אספו נתונים מ-202 חולים עם סוכרת במשך למעלה מעשר שנים, שלקחו חלק בשני מחקרים בשלב III. המשתתפים קיבלו טיפול ב- Linaglitptin במינון 5 מ”ג, פעם ביום (80 חולים) למשך 24 שבועות, כתוספת לטיפול הנוכחי שלהם לאיזון רמות הסוכר בדם.

מהנתונים עולה קשר בין סוכרת מסוג 2 ארוכת-טווח ובין גיל מתקדם ושכיחות גבוהה של סיבוכי סוכרת (78% עםן נפרופתיה סוכרתית ו-83% עם מחלה מאקרווסקולארית). ריכוז HbA1c הממוצע עמד בתחילת המחקר על 8.22% עם ריכוז סוכר בדם בצום של 161.8 מ”ג לד”ל. הטיפול ב- Linaglitptin הביא לשיפור משמעותי באיזון הגליקמי לאחר 24 שבועות, עם שינוי ממוצע, מתוקן-פלסבו, של 0.66%- ברמת HbA1c. שינוי זה לווה בירידה משמעותית ברמות הסוכר בדם בצום, עם שינוי ממוצע, מתוקן-פלסבו, של 15.5- מ”ג לד”ל לאחר 24 שבועות.

בסיכומו של דבר, הטיפול ב- Linaglitptin נסבל היטב, כאשר 21.3% ו-16.3% מהמטופלים ב- Linaglitptin ופלסבו פיתחו תופעות לוואי, בהתאמה. אירועי היפוגליקמיה שדווחו ע”י הבודקים היו נפוצים יותר עם Linaglitptin (25.4%) בהשוואה לפלסבו (12.5%). עם זאת, לא תועדו אירועי היפוגליקמיה חמורים עם טיפול ב- Linaglitptin. יתרה מזאת, בחולים שלא טופלו בנוסף בסולפוניל-אוריאה, ההיארעות של היפוגליקמיה על Linaglitptin (12.5%) הייתה דומה לזו שתועדה עם פלסבו (12.2%). המשקל הממוצע של החולים נותר ללא שינוי בשתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שסוכרת מסוג 2 מלווה לרוב בירידה בתפקוד תאי ביתא, היקף הפחתת הסוכר היה דומה לזה שתואר במחקרים להערכת מטופלים ב-Linaglitptin, שכללו בעיקר חולים בשלבים מוקדמים של המחלה. לפיכך, התצפית הנוכחית תומכת בהשערה לפיה בקרת שחרור גלוקגון מתאי אלפא בלבלב עשויה להיות חשובה במיוחד לשיפור היפרגליקמיה בחולים עם סוכרת ארוכת-טווח.

Clin Ther. 2014 Sep 15

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה