התועלת של טיפול ב-Liraglutide בחולי אי-ספיקת לב (מתוך כנס ה-AHA)

מנתונים חדשים עולה כי לתוספת טיפול ב- Liraglutide (ויקטוזה) בחולים עם אי-ספיקת לב בסיכון גבוה, עם סוכרת וללא סוכרת, אין יתרון משמעותי מבחינת מבנה ותפקוד הלב, סבילות למאמצים או איכות חיים וכן לא תועדה השפעה משמעותית על שיעורי התמותה או אשפוזים חוזרים באוכלוסיה זו. 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מנתוני מחקר FIGHT (Functional Impact of GLP-1 for Heart Failure Treatment), שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-AHA (American Heart Association) עולה כי הטיפול ב- Liraglutideאינו יעיל בחולי אי-ספיקת לב בסיכון גבוה, עם סוכרת וללא סוכרת. הטיפול ב- Liraglutide ניתן כתוספת לטיפול הקיים, דוגמת חסמי ביתא.

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים אם Liraglutide עשוי להביא לשיפור התוצאות בחולים עם אי-ספיקת לב מתקדמת ומצאו כי למרות שיפור באיזון רמות הסוכר בדם, בפרט בחולי סוכרת, הטיפול התרופתי לא הביא לשיפור ביציבות הקלינית או בתפקוד הלב בחולים אלו.

מחקר FIGHT הינו המחקר הרב-מרכזי הראשון להערכת השימוש בתרופות ממשפחת אגוניסטים ל-GLP-1 לטיפול בחולים בסיכון גבוה עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד. במסגרת המחקר חולקו באקראי 300 חולים עם וללא סוכרת, עם אי-ספיקת לב בסיכון גבוה (חולים שאושפזו בשל אי-ספיקת לב במהלך השבועיים האחרונים) לשתי קבוצות: אלו שטופלו בזריקות Liraglutide יומיות ואלו שטופלו בזריקות פלסבו.

במהלך ששת חודשי המחקר עקבו החוקרים אחר מדדי מבנה ותפקוד הלב על-בסיס אקו-לב, הערכות חוזרות של סבילות המשתתפים לפעילות על-בסיס מבחן הליכה בשש דקות ושאלונים להערכת איכות החיים. הממצאים לא הצביעו על יתרונות או חסרונות משמעותיים עם טיפול ב- Liraglutide בהשוואה לקבוצת הפלסבו באוכלוסיית חולים זו.

הטיפול ב- Liraglutide לא הביא לשיפור בתוצא הסיום העיקרי (זמן עד לתמותה, זמן עד לאשפוז בשל אי-ספיקת לב ושינוי בערכי NT-proBNP בבדיקות חוזרות), עם יתרון מספרי בהשוואה לפלסבו. מהתוצאות  עלו שיעורי תמותה של 10.4% בקבוצת הטיפול ב- Liraglutide לעומת 11.0% בקבוצת הפלסבו (p=NS) ושיעור האשפוזים עמד על 34.4% לעומת 28.1%, בהתאמה (p=NS).

החוקרים כותבים כי למרות שמדובר במחקר קטן, מהממצאים עולה כי לטיפול ב- Liraglutide אין השפעה חיובית של מעל 8% בשיעורי התמותה או אשפוזים בשל אי-ספיקת לב באוכלוסיה זו של חולים עם אי-ספיקת לב מתקדמת. 

הנתונים הצביעו עוד על ירידה קלה במשקל הגוף ושיפור איזון לחץ הדם עם Liraglutide, בהתאם לציפיות. עם זאת, בניגוד לציפיות, זוהתה מגמה מספרית של החמרת תפקוד כלייתי, בהשוואה לפלסבו.

מתוך כנס ה-AHA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה