תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס בהיריון מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת (מתוך כנס ה-ATA)

בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס עליה של 50% בשיעורי לידה מוקדמת, אך ללא הבדל בסיבוכים אחרים, בהשוואה לנשים עם תפקוד תקין של בלוטת התריס, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-ATA (American Thyroid Association).

מדגם המחקר כלל למעלה מ-6,000 נשים הרות עם נתונים אודות תוצאות בדיקות TSH אימהי שטופלו בבוסטון בין ינואר 2003 ועד מאי 2014, עם נתונים אודות למעלה מ-5,800 יילודים.

החוקרים הגדירו תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס לפי ריכוזי TSH ספציפיים לטרימסטר בטווח תקין של 0.1-2.5 יחידות/ליטר בטרימסטר הראשון, 0.2-3 יחידות/ליטר בטרימסטר השני ו-0.3-3 יחידות/ליטר בטרימסטר השלישי. נשים עם מחלה ידועה של בלוטת התריס או אלו שנטלו טיפול תרופתי לבלוטת התריס או ליתיום הוצאו מניתוח הנתונים.

ריכוזי TSH גבוהים לטרימסטר תועדו ב-363 נשים (6.3%). מבין אלו, נתונים אודות נוגדנים כנגד TPO היו זמינים אודות 281 נשים, מתוכן 5% היו חיוביות לנוגדנים כנגד TPO.

מהתוצאות עולה כי באלו עם רמות TSH מוגברות במהלך אחד הטרימסטרים תועד סיכון מוגבר משמעותית ללידה מוקדמת, בהשוואה לאלו עם רמות TSH תקינות (יחס סיכויים של 1.52, p=0.02), כאשר פגות הוגדרה כלידה לפני פחות מ-37 שבועות היריון.

החוקרים הסבירו כי רמות TSH בדם אימהי מעל הטווח הספציפי לטרימסטר לוו בעליה של 50% בסיכון ללידה מוקדמת.

ריכוזי TSH מוגברים לא נקשרו עם סיכון מוגבר לסיבוכים אחרים בהיריון או ביילודים, כולל מות עובר, היפרדות שליה, רעלת היריון, יתר לחץ דם בהיריון, סוכרת הריונית, ניתוח קיסרי, תמותת יילוד, תסמונת מצוקה נשימתית ביילוד, מומים מולדים, אשפוז ליחידת טיפול נמרץ ביילודים, או משקל לידה נמוך, ולא תועדו מקרי תמותת יילודים.

מתוך כנס ה-ATA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה