משחק לימודי ראשון בעברית לילדים עם סוכרת מסוג 1 (”סוכרת נעורים”)- ”משימת הסוכרת”

פותח ע”י חברת התרופות “סאנופי” במטרה לשפר את המודעות לסוכרת מסוג 1 (נעורים) ולסייע בהתמודדות של ילדים סוכרתיים.

האפליקציה ניתנת להורדה בחינם מה-  APP STORE וה-Google Play .

קישור להורדת המשחק

התמודדות עם סוכרת מסוג 1 (“סוכרת נעורים”) מחייבת ילדים ובני נוער לגלות אחראיות, משמעת עצמית, והתמדה בכל הנוגע למעקב וטיפול בסוכרת, לאיזון רמות הסוכר בגופם. ההתמודדות עם סוכרת מסוג 1 אינה מסתיימת בשגרת הדקירות היום-יומיות. סוכרתיים מסוג 1 מנהלים מרדף הישרדותי יום-יומי אחר ערכי הסוכר ואיזונם. הם נאבקים מדי יום, לכל אורך היום, כדי להימנע ממצבי חוסר איזון של היפוגליקמיה (מחסור בסוכר בדם) והיפרגליקמיה (עודף סוכר בדם) להם השפעה הרת-גורל על חיי הסוכרתי, על תוחלת ואיכות החיים בהווה ובעתיד. הדרך לאיזון הסוכרת  מתחילה בהבנת מהות המחלה והפנמת עקרונות הטיפול. על מנת לסייע לילדים בהתמודדות היום-יומית עם הסוכרת, פיתחה חברת “סאנופי” משחק לימודי המשלב הדרכה וחוויה. באמצעות משחק מהנה, לומדים הילדים להכיר ולזהות תהליכים המתרחשים בגופם כתוצאה מהשינויים החלים ברמות האינסולין, ורוכשים כלים מעשיים להתמודדות עם מצבים שונים המתרחשים בסביבה הבית ספרית ומחוצה לה.   

סוכרת זה גם משחק ילדים

השחקן ב”משימת הסוכרת” צריך לרוץ ולקפוץ דרך שלבים שונים במשחק, המדמים את חיי היומיום של ילדים עם סוכרת.  כדי לזכות ברמת רב-אמן, נדרש השחקן לעבור בהצלחה את כל שלבי המשחק הכוללים סרטוני הסברה על סוכרת מסוג 1 (נעורים) וחידון אינטראקטיבי. המשחק מעודד את הילדים גם לפעילות גופנית ולשמירת על תזונה בריאה ומאוזנת. המשחק פותח על ידי “סאנופי” כחלק ממחויבות החברה לשיפור איכות החיים של ילדים המתמודדים עם סוכרת מסוג 1.

סוכרת מסוג 1 בקרב ילדים

כיום חיים בישראל כ-5000 ילדים עם סוכרת מסוג 1, כאשר מדי שנה מאובחנים מאות ילדים חדשים. בעשורים האחרונים נרשמת עלייה מתמדת של 3% בשנה בשיעורי סוכרת מסוג 1. מגמה ברורה נוספת היא העלייה בשיעור הסוכרתיים המאובחנים מתחת לגיל 5. כיום, סוכרת מסוג 1 היא מחלה חשוכת מרפא, לילדים עם סוכרת מסוג 1 אין יכולת לייצר בעצמם את הורמון האינסולין האחראי על קליטת הסוכר מהדם לתאים, לכן הם תלויים לחלוטין בטיפול באינסולין, המווסת את רמות הסוכר בדמם ומגן עליהם מעלייה או ירידה חדה בערכי הסוכר. חוסר איזון ברמות סוכר עלול לגרום לסיבוכים רפואיים מסכני חיים לצד הטיפול, נאלצים הילדים לנטר את רמת הסוכר בדמם לאורך היממה ולהקפיד על קבלת מנות אינסולין המחושבות בקפידה, על בסיס צריכת המזון, פעילות גופנית וגורמים נוספים.

פרופ’ נעים שחאדה, מנהל המכון לסוכרת אינדוקרינולוגיה ומטבוליזם, רמב”ם: “ניהול הסוכרת היא משימה תובענית ומאתגרת למבוגרים, כל שכן לילדים. המשחק הוא כלי נוסף המסייע לילדים להבין טוב יותר את המחלה ואת השלכותיה על אורח החיים שלהם. הצלחה של הילד הסוכרתי במשחק “משימת הסוכרת” עשויה לחזק את הביטחון העצמי שלו ביכולת שלו לנהל את המחלה שלו ולהתמודד עם שאלות מהסביבה הקרובה שלו”. 

מדי יעקבזון, מנכ”ל האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל: “האגודה מהווה את קולה של קהילת סוכרת מסוג 1 בישראל, פועלת במגוון מישורים לזיהוי צרכיה של הקהילה ולקידום מענים הולמים לצרכים אלו. בתוך כך, אנו פועלים לשיפור איכות חייהם של ילדים ובני נוער סוכרתיים, ולמתן מענה לצרכיהם במערכת החינוך, וכן לשיפור היערכותם של בתי הספר ולהבנת צרכיהם הטיפוליים של ילדים סוכרתיים.

אנו מברכים ומעודדים יוזמות שמטרתן העלאת המודעות לסוכרת מסוג 1, והעצמת המתמודדים עמה. אין לי ספק כי המשחק יסייע לילדים הסוכרתיים לרכוש כלים להתמודדות מיטבית עם סיטואציות יומיומיות בבית הספר ובבית, בדרך יצירתית ומהנה. “

סל הפתרונות של סאנופי לסוכרת סוג 1

כמובילה עולמית בתחום הטיפול במחלת הסוכרת, חברת סאנופי מציעה לסוכרתיים מסוג 1 סל פתרונות טיפוליים של אינסולינים מתקדמים, עטי הזרקה משוכללים ומערכות חכמות לניטור רמות הסכר בדם. סאנופי פועלת בשיתוף עם ארגוני בריאות בינלאומיים  לשיפור מתמיד ביכולת המטופלים לנהל את מחלתם באופן מושכל ומדויק יותר ומשקיעה משאבים רבים במחקר ופיתוח של מוצרים חדשים. כך לדוגמה נחתם לאחרונה הסכם תמיכה בשווי 4.6 מיליון דולר בין סאנופי ו- JDRF (ארגון מחקר בתחום סוכרת מסוג 1) ובין 4 גופי מחקר שונים במטרה לתמוך בפיתוח אינסולינים חדשים.  לצד זאת, סאנופי פועלת להעלאת מודעות ולאספקת שירותי תמיכה והסברה למטופלים החיים עם סוכרת מסוג 1. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה