שינוי אורחות חיים וטיפול תרופתי עשויים להביא לנסיגה קצרת-טווח בסוכרת מסוג 2 (J Clin Endocrinol Metab)

הליכה פעילות גופנית

כשליש מהחולים עם סוכרת מסוג 2 עשויים ליהנות ממספר חודשי הפוגה ללא צורך בטיפול תרופתי, במידה ויקפידו על קורס קצר של שינוי אינטנסיבי של אורחות חיים וטיפול תרופתי להפחתת משקל ואיזון רמות הסוכר בדם, כך מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

המחקר בתווית פתוחה נערך בין 11 בפברואר, 2011 ועד 9 בינואר, 2014 וכלל 83 חולים עם סוכרת מסוג 2 במשך עד שלוש שנים. המשתתפים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות: קבוצת התערבות אינטנסיבית בת שמונה שבועות; התערבות זהה לאורך 16 שבועות; או טיפול סטנדרטי לסוכרת. כל המשתתפים היו בגילאי 30-80 שנים, עם מדד מסת גוף של 23 ק”ג למטר בריבוע ומעלה.

משתתפים שחולקו לקבוצת טיפול סטנדרטי השלימו טיפול סטנדרטי לאיזון רמות הסוכר בדם ע”י הרופא המטפל, כמו גם ייעוץ קונבנציונאלי בנוגע לאורחות חיים ופדומטר.

המשתתפים בקבוצות ההתערבות האינטנסיבית קיבלו תכנית פעילות גופנית להקפדה על 150 דקות שבועיות של פעילות גופנית בעצימות-בינונית ותכנית ארוחות שהפחיתה את הצריכה האנרגטית ב-500-750 קלוריות ביום במטרה להביא לירידה של 5% ומעלה במשקל הגוף.

המשתתפים נטלו עוד טיפול ב-Metformin, Acarbose, או Insulin Glargine במטרה לשמור על ריכוז הסוכר בדם בצום.

לאחר הפסקת טיפול לסוכרת במשתתפים בקבוצות ההתערבות, בביקורי מעקב חיזקו את השינויים באורחות החיים, ניטור סדיר של רמות הסוכר בדם וטיפול ב-Metformin ו-Acarbose.

מהתוצאות עלה כי לאחר הפסקת טיפול תרופתי לסוכרת, 11 מבין 27 חולים (40.7%) עם סוכרת מסוג 2 שטופלו במשך ארבעה חודשים ענו על קריטריוני המוגלובין מסוכרר להגדרת נסיגה מלאה או חלקית של הסוכרת, זאת בהשוואה ל-4 מבין 28 ביקורות (14.3%) שהמשיכו בטיפול הסטנדרטי לסוכרת.

19 חולים בקבוצת טיפול אינטנסיבי במשך 16 שבועות הגיעו לאיזון תקין של רמות הסוכר בדם, זאת בהשוואה למשתתף אחד בקבוצת הביקורת (3.6%) ארבעה חודשים לאחר ההקצאה האקראית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהמחקר עולה כי התערבות מטבולית אינטנסיבית קצרת-טווח, המכוונת לאיזון רמות הסוכר בדם בצום ולאחר-ארוחה ולהפחתת משקל, הינה התערבות ישימה, בטוחה, העשויה להביא לאיזון רמות הסוכר בדם בלמעלה מ-50% מהחולים ולהביא לירידה של 5% ומעלה במשקל הגוף בלמעלה מ-50% מהחולים עם אבחנה רצנטית של סוכרת מסוג 2.

J Clin Endocrinol Metab. Published online March 15, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה