המלצה חדשה של ה-USPSTF כנגד בדיקות סקר של מטופלים אסימפטומטים לזיהוי סרטן בלוטת התריס (JAMA)

תירואיד בלוטת התריס

מומחים מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) פרסמו במאמר בכתב העת JAMA ובאתר הבית של האיגוד, המלצה חדשה כנגד ביצוע בדיקות סקר לסרטן בלוטת התריס במבוגרים אסימפטומטים.

ההמלצה החדשה אינה תקפה למטופלים עם תסמינים של סרטן בלוטת תריס, כולל צרידות, כאב גרון וקשיי בליעה, גושים, נפיחות או אסימטריה של הצוואר.

המומחים כותבים כי זיהו עדויות ישירות לא-מספקות בכדי לקבוע אם בדיקות סקר לסרטן בלוטת התריס בנבדקים ללא-תסמינים באמצעות מישוש צווארי או אולטרה-סאונד מובילות לשיפור במצב הרפואי. הם דירגו את ההמלצה בדרגה D, הדירוג הנמוך ביותר האפשרי, שמשמעותו כי ישנה אי-ודאות בינונית או גבוהה כי לפרוצדורה אין תועלת  או כי הנזק עולה על התועלת.

עוד מדגישים המומחים את העובדה כי למרות שהיארעות אבחנת סרטן בלוטת תריס עלתה ב-4.5% בכל שנה במהלך העשור האחרון, לא חל שינוי מקביל בשיעורי התמותה וכי שיעורי ההישרדות לאחר חמש שנים עקב סרטן בלוטת התריס נעים סביב 98%.

מהערכת ה-USPSTF עלה כי במקרים של סרטן פפילארי אסימפטומטי, בסיכון-נמוך (הסוג הנפוץ ביותר המזוהה בבדיקות הדמיה), אין עדויות כי טיפול בחולים אסימפטומטים מלווה בתוצאות טובות יותר, בהשוואה לטיפול בחולים עם תסמינים של המחלה. במילים אחרות, אין חשיבות לזיהוי מוקדם.

המומחים מדווחים כי אין עדויות ישירות הולמות אודות הנזקים של בדיקות סקר, אך קבעו כי היקף הנזקים בעקבות בדיקות סקר וטיפול הוא לכל הפחות בדרגה מתונה, לאור עדויות ברורות המעידות על נזקי הטיפול ועדויות עקיפות המעידות על שכיחות גבוהה של אבחנת-יתר וטיפול יתר בעקבות בדיקות סקר מבוססות-אוכלוסייה. מהסקירה השיטתית של העדויות, שכללה 36 מחקרים עם 43,295 חולים, הנזקים כללו היפופאראתירואידיזם קבוע בשיעור של 2.12-5.93 מקרים ל-100 ניתוחי כריתת בלוטת תריס ושיתוק קבוע של העצב הלרינגאלי החוזר בשיעור של 0.99-2.13 מקרים ל-100 ניתוחים.

בשורה התחתונה, הסיכום של ה-USPSTF הוא כי מסיכום היתרונות והחסרונות של בדיקות הסקר, אין תועלת לבדיקות סקר לסרטן בלוטת התריס וההמלצה היא כנגד בדיקות סקר לסרטן בלוטת תריס במבוגרים אסימפטומטים (דירוג המלצה D).

JAMA. Published online May 9, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה