הטיפול המומלץ בחולים עם סוכרת ואוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab.)

על-בסיס סקירת ההשפעה של טיפולים לסוכרת מסוג 2 על בריאות העצם, ומנגד, ההשפעה של טיפולים לאוסטיאופורוזיס על האיזון הגליקמי, מומחים פיתחו אלגוריתם לטיפול בחולים הסובלים משתי המחלות.

ברקע לסקירה כותבים המומחים כי הן סוכרת מסוג 2 והן אוסטיאופורוזיס נפוצות יותר בגיל מבוגר, ולעיתים קרובות מופיעות יחדיו. יתרה מזאת, הסיכון לשברים בחולי סוכרת הוא מוגבר. כעת הם ביקשו לבחון את המידע אודות אוסטיאופרוזיס והסיכון לשברים בחולים עם סוכרת מסוג 2, לדון בהשפעות טיפול לסוכרת על מטבוליזם העצם וכן בהשפעות תרופות לאוסטיאופורוזיס על היארעות ובקרת סוכרת מסוג 2.

לצורך הסקירה השלימו החוקרים סקירה שיטתית אחר מחקרים בבני אדם שפורסמו בשלושה מאגרים אלקטרוניים: PubMed, Cochrane ו-EMBASE, עד מרץ 2017.

במאמר כותבים המומחים כי לטיפול בסוכרת מסוג 2 בחולים עם אוסטיאופורוזיס, יש לבחור תחילה במטפורמין, ובמידת הצורך, בסולפוניל-אוריאה, מעכב DPP-4 או אגוניסט לקולטן GLP-1. הם מוסיפים כי יש לנקוט משנה זהירות בטיפול באינסולין, למניעת אירועי היפוגליקמיה. על הרופאים להימנע ממתן תיאזולידנדיונים או Canagliflozin, המלוות שתיהן בסיכון מוגבר לשברים. החוקרים כותבים כי יש להימנע מהגדרת יעדי איזון הדוקים, בשח חשש מפני היפוגליקמיה, נפילות ושברים.

מצד שני, אין מקום לערוך שינוי בטיפול ובניטור אחר אוסטיאופורוזיס בשל נוכחות סוכרת מסוג 2, מאחר ואין הוכחות להשפעה מזיקה של כל טיפול לאוסטיאופורוזיס על מטבוליזם הסוכר.

החוקרים כותבים כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 ואוסטיאופורוזיס יש להתאים את הטיפול ולבחור באפשרות הטובה ביותר על-פי העדויות המדעיות.

J Clin Endocrinol Metab. Published online June 21, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה