טיפול במינון גבוה של ויטמין D משפר בריאות עצם בנשאי HIV צעירים (J Acquir Immune Defic Syndr 2017)

סמני בריאות עצם בנשאי HIV בגילאי 18-25 שנים עם חסר ויטמין D השתפרו לאחר 12 חודשי טיפול בתוספי ויטמין D במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Acquired Immune Deficiency Syndrome.

החוקרים השלימו מחקר אקראי בן 12 חודשים להערכת תוספי ויטמין D ב-102 משתתפים שגויסו ממרפאות HIV בקלינלנד בין 2012 עד 2014. כל המשתתפים אובחנו עם זיהום בנגיף HIV, תחת טיפול אנטי-רטרוויראלי משולב יציב למשך לפחות 12 שבועות עם משך טיפול מצטבר של לפחות שישה חודשים. חציון גיל המשתתפים עמד על 20 שנים; 64% היו גברים. כל המשתתפים אובחנו עם חסר ויטמין D, עם ריכוז ויטמין D בסיסי של מתחת ל-30 ננוגרם/מ”ל.

המשתתפים סווגו לפי טיפול ב-Efavirenz וחולקו באקראי לטיפול בויטמין D במינון 18,000 יחידות בחודש (מינון סטנדרטי); 60,000 יחידות בחודש (מינון בינוני) או 120,000 יחידות בחודש (מינון גבוה).

החוקרים מדדו רמות ויטמין D, כמו גם את סמני שחלוף עצם והתבססו על בדיקת צפיפות עצם להערכת צפיפות המינראלים בעמוד-שדרה מותני ובכלל ירך בתחילת המחקר ולאחר שנה.

מבין המשתתפים במחקר, 81 השלימו את ביקור המעקב לאחר 12 חודשים.

עד תום תקופת המחקר, ריכוזי ויטמין D עלו משמעותית בכל הקבוצות. בשיעור גבוה יותר של מטופלים בקבוצת מינון גבוה תועד ריכוז ויטמין D בטווח האופטימאלי (85% ו-93%, בהתאמה), בהשוואה לאלו תחת טיפול במינון בינוני (54% ו-88%) ומינון סטנדרטי (63% ו-80%).

בכל הקבוצות תועד שיפור בצפיפות המינראלים של העצם, אך רק באלו תחת טיפול במינון גבוה תועדה ירידה משמעותית בסמני P1NP (3.7- ננוגרם/מ”ל) ו-CTX (0.13- ננוגרם/מ”ל).

לאחר שנה, לא תועדו הבדלים משמעותיים בסמני פעילות מחלת HIV בין הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בתועלת של מתן מינון גבוה של תוספי ויטמין D לנשאי HIV, לאור השפעה מוקדמת וחחיובית על בריאות העצם.

J Acquir Immune Defic Syndr 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה