רעילות מופחתת של מעכבי RET חדשים לטיפול בסרטן בלוטת התריס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ATA)

תירואיד בלוטת התריס

שני מעכבי RET חדשים, BLU-667 ו-LOXO-992, ממשיכים להדגים יעילות מעודדת בטיפול בסרטן פפילארי ומדולארי מתקדם של בלוטת התריס עם שינויים ב-RET, לצד פחות תופעות לוואי בהשוואה לתכשירים אחרים ממשפחת MKI (Multikinase Inhibitors), כך לפי עדכון אודות המחקרים הקליניים הנמשכים בימים אלו, אשר הוצג במהלך כנס ה-ATA (American Thyroid Association).

בהצגת העדכונים ממחקר ARROV, המחקר הראשון בבני אדם להערכת BLU-667, חוקרים מהמרכז הרפואי MD Anderson Cancer Center ביוסטון הדגישו את ההתקדמות בקרב חולים עם גידולים סולידיים מתקדמים בממאירויות מדולאריות של בלוטת התריס עם שינויים ב-RET. המחקר כלל גם חולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer).

החוקרים דיווחו כי התוצאות המוקדמות הצביעו על שיעורי תגובה כוללים גבוהים וממושכים של 62% בקרב 13 חולים עם סרטן מדולארי של בלוטת התריס, אשר טופלו במינונים של 300/400 מ”ג ביום למשך 24 שבועות, עם שיעורי תגובה כוללים של 49% לאורך כל המינונים וכל מחזורי הטיפול (n=35). המינונים בחלק הראשון של המחקר נעו בין 30 ועד 600 מ”ג/יום, כאשר מינון של 400 מ”ג/יום זוהה כמינון הנסבל המקסימאלי.

כ-50% מהחולים עם סרטן בלוטת התריס במחקר קיבלו טיפול קודם בתכשירים ממשפחת MKI ושיעורי התגובה הכוללים בקרב חולים עם סרטן מדולארי של בלוטת התריס, ללא תלות בטיפול קודם, עמדו על כ-50% (50% מבין 18 חולים ללא טיפול קודם בתכשירים ממשפחת MKI; 47% בקרב 17 חולים שטופלו בעבר ב-MKI).

בסיכומו של דבר, 83% (35 מבין 42 חולים) עם סרטן בלוטת תריס נותרו תחת הטיפול, וכל 14 החולים שקיבלו טיפול במינון 400 מ”ג/יום נותרו תחת הטיפול.

מבין 48 חולים שקיבלו טיפול במינונים שנעו בין 30-400 מ”ג/יום, מרבית האירועים החריגים היו הפיכים ובדרגה 1, ולא תועדו אירועים חריגים בדרגה 4-5.

באשר לפרופיל הבטיחות של כל המינונים ובכל החולים במחקר (כולל חולים עם NSCLC, סך כולל של 69 חולים), מרבית האירועים החריגים כללו אירועים בדרגה 1 ותועדו רק שני מקרים של הפסקת הטיפול בשל אירועים חריגים, כאשר בשני המקרים הגורם היה נויטרופניה.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול שתועדו בלמעלה מ-15% מהחולים כללו ירידה בתאי דם לבנים (29%) ועליה ברמות AST (33%) ו-ALT (25%).אירועים חריגים בדרגה 3 על-רקע הטיפול כללו ירידה ברמות נויטרופילים/נויטרופניה (9%), אנמיה (9%) ויתר לחץ דם (16%).

הטיפול נסבל היטב והדגים פעילות קלינית משמעותית בחולים עם סרטן פפילארי וסרטן מדולארי מתקדם, עם שינויים ב-RET, ללא תלות בשינויים ב-RET או טיפול קודם ב-MKI. מרשימה במיוחד התגובה הממושכת לטיפול, כאשר החולים נותרו תחת הטיפול לאורך למעלה מ-15 חודשים. כל החולים שטופלו תחילה במינון 400 מ”ג/יום נותרו תחת הטיפול והתגובה עלתה עם הזמן.

במחקר השני סיפקו חוקרים ממסצ’וסטס עדכון אודות מחקר LIBRETTO-001 להערכת LOXO-292, מעכב סלקטיבי מאוד של RET.

התרופה זכתה לסיווג טיפול פורץ דרך ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בחודש ספטמבר. החוקרים דיווחו כי עד כה, המחקר כלל 38 חולים עם סרטן בלוטת תריס ושינויים בגן RET, כולל 29 חולים (76%) סרטן מדולארי עם מוטאציית RET ו-9 חולים (24%) עם ממאירויות בלוטת תריס חיוביות לאיחוי RET.

לאחר תשעה חודשי מעקב, שיעורי התגובה הכוללים של גידולים מדולאריים של בלוטת התריס עם מוטאציית RET עמדו על 59% ושיעורי התגובה הכוללים המאושרים עמדו על 56%. באשר לגידולים חיוביים לאיחוי RET, שיעורי התגובה הכוללים עמדו על 78%.

החוקרים הוסיפו כי 94% מהגידולים המדולאריים שהגיבו לטיפול וכל הגידולים החיוביים לאיחוי RET עדיין מגיבים לטיפול, כאשר בשני חולים עם סרטן מדולארי של בלוטת התריס תועדה תגובה מלאה. מרבית החולים הגיבו בשלב מוקדם לטיפול, עם עדות לתגובה ממושכת לטיפול.

באשר לבטיחות הטיפול, החוקרים תיעדו שמונה אירועים חריגים משנית לטיפול, בעיקר בדרגה 1, אשר נקבע כי אינם קשורים לטיפול התרופתי. תועדו ארבעה אירועים חריגים בדרגה 4 משנית לטיפול התרופתי, כולל שלשולים, עליה ברמות ALT/AST, תרומבוציטופניה ותסמונת פירוק הגידול; עם זאת, כל התופעות הללו היו הפיכות עם דחיית מנת הטיפול.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ATA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

  • גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    לאחר אבחנה ראשונה של מלנומה פולשנית ראשונית, גיל מבוגר ומגדר זכרי הינם גורמי סיכון אפשריים לאבחנה של מלנומה נוספת בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העלייה החדה בהיארעות מלנומה עורית, לצד מספרים גדולים יותר של מלנומות המאובחנות בשלבים מוקדמים יותר ושיפור בטיפול במלנומה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי טיפול ב- Tirzepatide(מאונג’רו) הוביל לשיפור גדול יותר מאינסולין בזאלי בריכוז המוגלובין מסוכרר וערכי סוכר לאחר ארוחה בחולים עם סוכרת מסוג 2, ללא תלות ברמות סוכר לאחר-ארוחה או רמות סוכר בדם בצום טרם התחלת הטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ב- Tirzepatide הוביל לאיזון גליקמי טוב […]

  • עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    בחולים עם מחלת כליות כרונית עם רמות אלבומינוריה בטווח התקין עדיין תוארה עליה ליניארית בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית עם עליה ברמות אלבומין בשתן מערכים לא-מדידים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. מדגם המחקר כלל 1,629 משתתפים משבעה מרכזים בארצות הברית אשר לקחו חלק במחקר הפרוספקטיבי CRIC ואובחנו עם מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה