מחקר DAPA-CKD תומך בסף כלייתי נמוך יותר לטיפול במעכבי SGLT-2 (מתוך N Engl J Med)

התוצאות החיוביות אודות בטיחות ויעילות Dapagliflozin (פורסיגה) במחקר DAPA-CKD, עם עדויות להפחתת התקדמות מחלת כליות כרונית ותמותה מכל-סיבה בחולים עם ובלי סוכרת מסוג 2, תמכו עוד בהרחבת אוכלוסיית החולים המתאימה לטיפול זה כך שתכלול חולים עם מחלת כליות כרונית בשלב 4 עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של 25 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

מחקר DAPA-CKD כלל חולים עם מחלת כליות כרונית על-פי אלבומינוריה וקצב פינוי גלומרולארי משוער מלמעלה מ-300 מרכזים ב-34 מדינות, כולל ארצות הברית. מבין 4,304 חולים עם מחלת כליות כרונית, ב-624 חולים (14%) תועד קצב פינוי גלומרולארי משוער של 25-29 מ”ל/דקה/1.73 מ2. ממצאי המחקר מספקים הוכחה חד-משמעית ליעילות ובטיחות התרופה בחולים עם תפקוד כלייתי בטווח זה.

המחקר גם קבע סף תחתון חדש של אלבומינוריה בה טיפול בפורסיגה עשוי להיות יעיל, שכן המחקר כלל חולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן נמוך עד 200 מ”ג/גרם; הסף התחתון הקודם היה 300 מ”ג/גרם. הממצאים החדשים מאתגרים את כותבי ההנחיות והגופים המאשרים את תוויות הטיפול התרופתי לערוך שינויים שיובילו לכך שפורסיגה תהיה זמינה למגוון רחב יותר של חולים עם מחלת כליות כרונית.

הכותבים מאמינים כי לאחר פרסום הממצאים המלאים ממחקר DAPA-CKD יחולו שינויים באופן הטיפול בחולים, כולל הפחתת סף התפקוד הכלייתי עד קצב פינוי גלומרולארי של 25 מ”ל/דקה/1.73מ2.

N Engl J Med. 2020 Sep 24

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה