אורולוגיה

רמות אסטרדיול נמוכות נפוצות בנשים עם אי-נקיטת שתן במאמץ (BJU Int)

בנשים עם אי-נקיטת שתן במאמץ (Stress Incontinence) רמות נמוכות יותר של אסטרדיול ואנדרוסטנדיון, בהשוואה לנשים ללא הפרעה זו במתן שתן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת BJU International.

החוקרים כותבים כי רמות נמוכות של הורמוני מין עשויות להשפיע לרעה על התפקוד של דרכי השתן התחתונות ועל מנגנוני שליטה במתן שתן.

במסגרת המחקר הנוכחי השוו החוקרים בין 47 נשים סביב-מנופאוזה ולאחר-מנופאוזה עם אי-נקיטת שתן במאמץ ובין 47 ביקורות תואמות בגיל, מצב מנופואזה, מדד מסת גוף ולידות קודמות. רמות אסטרדיול עמדו בממוצע על 8.49 בקבוצת המחקר, בהשוואה ל-13.09 בקבוצת הביקורת. רמות אנדרוסטנדיון עמדו על 0.59 ועל 1.20, בהתאמה.

הקשר בין אי-נקיטת שתן במאמץ ובין רמות אסטרדיול נותר לאחר תקנון לגיל, גיל מנופאוזה, שנות מנופאוזה, מדד מסת גוף, לידות קודמות, רמות טסטוסטרון ואנדרוסטנדיון. בנשים עם אי-נקיטת שתן במאמץ תועדה שכיחות גבוהה יותר של יתר לחץ דם והיסטוריה של כריתת רחם. עם זאת, רמות ההורמונים לא נקשרו באופן מובהק עם אי-נקיטת שתן במאמץ.

החוקרים כותבים כי גיל מבוגר גם עשוי להשפיע על תפקוד דרכי שתן תחתונות. מאחר והגיל הממוצע של הנשים עם אי-נקיטת שתן במאמץ היה רחוק ממנופאוזה, קשה להפריד בין השפעות ירידה ברמות אסטרוגן במנופאוזה מהשפעות גיל מתקדם באופן כללי.

BJU Int 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה