אורולוגיה

טיפול אנטיביוטי מפחית זיהומים בדרכי השתן לפני ואחרי פרוצדורת VCUG בילדים (Arch Dis Child)

מתן טיפול אנטיביוטי לילדים לפני ואחרי פרוצדורת VCUG (Voiding Cystourethrogram) מפחית את הסיכון לזיהומים בדרכי השתן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי VCUG הינה אחת הפרוצדורות תחת שיקוף הנפוצות בילדים, כאשר בעד 30% מהפרוצדורות הללו תתכן התפתחות זיהום בדרכי השתן, עם תיעוד מקרים של אלח-דם ומוות עקב זאת.

כעת בחנו החוקרים את התועלת של טיפול אנטיביוטי במקרים אלו. במסגרת המחקר חולקו באקראי 120 ילדים, בגילאי חודשיים עד חמש שנים, שהשלימו פרוצדורת VCUG, לקבוצת טיפול אנטיביוטי או ללא טיפול אנטיביוטי.

ילדים בקבוצת ההתערבות מתחת לגיל חצי שנה טופלו ב-Cephalexin במינון 10-15 מ”ג/ק”ג, שלוש פעמים ביום, וילדים גדולים יותר טופלו ב-Co-Trimoxazole. טיפול אנטיביוטי ניתן למשך שלושה ימים, החל מיממה טרם הפרוצדורה ועד יום לאחר הפעולה.

שכיחות זיהומים בדרכי השתן הייתה נמוכה יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (1% לעומת 17%). ממצאים חריגים בבדיקת אולטרה-סאונד לפני הפרוצדורה ניבאו באופן בלתי-תלוי סיכון לזיהום בדרכי השתן (יחס סיכויים של 9.51).

מספר הילדים הנדרש לטיפול למניעת זיהום בדרכי השתן עמד על 6.5. מספר הילדים הנדרש לטיפול היה אף נמוך יותר (4 ילדים) במידה וניתן טיפול רק לילדים עם ממצאים חריגים לפני VCUG.

החוקרים כותבים כי לאור הצורך בצמצום טיפול אנטיביוטי מיותר, יש להגביל את הטיפול לילדים עם ממצאים חריגים בבדיקת אולטרה-סאונד. הם קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר להבנה טובה יותר של הנושא.

Arch Dis Child 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • עליה בסיכון לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה לאחר בקטרמיה של סטאפילוקוק בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    עליה בסיכון לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה לאחר בקטרמיה של סטאפילוקוק בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Rheumatology עולה כי לאחר בקטרמיה של Staphylococcus aureus, בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה כמעט כפליים לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה, עם סיכון דומה לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בקטרמיה של Staphylococcus aureus מלווה בפרוגנוזה רעה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית; עם זאת, אין מחקרים עם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה