הנחיות חדשות מטעם ה-AAN לטיפול באירוע מוחי בחולים עם PFO (מתוך Neurology)

עדכון מטעם ה-AAN (ה-American Academy of Neurology) מזהיר כנגד המלצה קבועה לסגירה מילעורית של PFO (או Patent Foramen Ovale) בחולים עם אירוע מוחי איסכמי קריפטוגני מחוץ לתנאי מחקר.  עם זאת, המומחים מוסיפים כי בנסיבות נדירות, דוגמת אירועים מוחיים חוזרים למרות טיפול הולם וללא מנגנון ברור אחר, רופאים יכולים להציע Amplatzer PFO Occluder.

המומחים מסבירים כי פרסמו את ההנחיות מתוך אמונה כי חשוב להסביר לחולים אודות הידוע בנושא סגירת PFO והסיכון לאירועים מוחיים חוזרים. עליהם להבין כי PFO הוא נפוץ מאוד וכי הסיכון להישנות אירועים מוחיים הוא נמוך.

יש עדויות כי מכשיר סגירה אחד – Amplatzedr – עשוי להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים נוספים, אך עדויות אלו חלשות ולכן לא ניתן להמליץ על סגירת PFO באופן רוטיני להתוויה זו. בנוסף, המכשיר אינו זמין כיום להתוויה זו בארצות הברית – כעת מצוי בשלבי הערכה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

באשר לטיפול תרופתי מונע, הועידה מציינת כי אין די עדויות בכדי לקבוע את התועלת של נוגדי-קרישה בהשוואה לנוגדי-טסיות במניעת הישנות אירועים מוחיים. לאור זאת, הם ממליצים כי בהעדר התוויה אחרת לנוגדי-קרישה, רופאים יכולים להציע באופן רוטיני טיפול נוגד-טסיות במקום טיפול נוגד-קרישה לחולים עם אירוע מוחי קריפטוגני ועדות ל-PFO. לדברי המומחים, אין מספיק עדויות בכדי להמליץ על נוגדי-קרישה על-פני נוגדי-טסיות באוכלוסיה זו ולכן הם דבקים בהצעה לטיפול באספירין אלא אם יש התוויה אחרת לנוגדי-קרישה.

חיפוש בספרות הרפואית הוביל לזיהוי שלושה מחקרים רלבנטיים בנושא סגירת PFO:

מחקר CLOSURE 1 – מחקר רב-מרכזי, אקראי, בתווית-פתוחה, להערכת סגירה מילעורית עם מכשיר STARFlex, בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד במבוגרים עם PFO והתקף איסכמי חולף/אירוע מוחי קריפטוגני. הממצאים הדגימו שיעור דומה של הישנות אירוע מוחי בשתי הקבוצות והשימוש במכשיר לסגירת PFO לווה בשיעור גבוה של פרפור פרוזדורים וסיבוכים מג’וריים.

במחקר PC הודגם שיעור הישנות אירוע מוחי של 0.5% עם סגירת PFO באמצעות Amplatzer, בהשוואה לשיעור של 2.4% עם טיפול תרופתי. הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים דווחה ב-2.9% בקבוצת ההתערבות לעומת 1.0% בקבוצת הטיפול התרופתי וסיבוכי דמם תועדו ב-3.9% ו-5.7% מהחולים, בהתאמה.

במחקר RESPECT  ניתוח לפי כוונה לטפל הדגים שיעור הישנות אירוע מוחי של 1.8% עם סגירת PFO לעומת 3.3% עם טיפול תרופתי. מניתוח לפי-פרוטוקול עלתה תועלת מובהקת סטטיסטית לטובת סגירת PFO. היארעות פרפור פרוזדורים לא הייתה שונה משמעותית בין הקבוצות, אך תועדו שישה מקרים של תסחיף ריאתי בקבוצת ההתערבות, לעומת מקרה יחיד עם טיפול תרופתי.

בניסוח ההנחיות החדשות השלימו המומחים מטה-אנליזה של שני המחקרים להערכת Amplatzer שהדגימה ירידה משמעותית בהישנות אירועים מוחיים עם סגירת PFO, עם מספר נדרש לטיפול של 56 חולים למניעת אירוע מוחי יחיד במהלך 3-4 שנות המחקרים. עוד עלה כי שיעור האירועים החמורים על-רקע הפרוצדורה או ההתקן עמד על 3.4%, עם עליה משמעותית בסיכון לפרפור פרוזדורים.

הסיכום הוא כי סגירת PFO עם Amplatzer עשויה להפחית את הסיכון להישנות אירוע מוחי, עם עליה אפשרית בסיכון להופעה חדשה של פרפור פרוזדורים.
Neurology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה