קרדיולוגיה

רמות טרופונין גבוהות-תקינות עשויות להעיד על סיכון לתמותה קרדיווסקולארית (J Am Coll Cardiol)

רמות טרופונין לבבי גבוהות אך עדיין בתוך הטווח התקין מהוות סמן לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, בעיקר אירועים קרדיווסקולאריים פטאליים, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. הקשר בין רמות טרופונין ובין אירועים קרדיווסקולאריים פטאליים נותר גם לאחר תקנון לגורמי סיכון אחרים למחלות לב וכלי דם.

החוקרים השלימו חיפוש בספרות הרפואית אחר מחקרים פרוספקטיביים שדיווחו על הקשר בין ריכוז טרופונין לבבי ובין תוצאות קרדיווסקולאריות וזיהו 27 מחקרים שענו על הקריטריונים. שני סוקרים בלתי-תלויים אספו לאחר מכן את הנתונים מהמחקרים, תוך תקנון לגורמי סיכון מקובלים למחלות לב וכלי דם.

באשר לתוצא הסיום העיקרי של מחלות קרדיווסקולאריות פטאליות, החוקרים מצאו כי הקשר היה בולט יותר משמעותית במחקרים שמדדו רמות Troponin T מאשר Troponin I ובמחקרים שנערכו בצפון אמריקה, בהשוואה למחקרים באזורים אחרים.

הקשרים הללו תועדו באוכלוסיות עם ערכי טרופונין תקינים ברובם. לדוגמא, במחקר PROSPER, בו נמדדו ריכוזי Troponin T, ב-87.5% מבין 4,402 המשתתפים תועדו ריכוזים מדידים שהיו מתחת לטווח העליון של הנורמה שעמד על 14 ננוגרם/ליטר.

מומחים בתחום טוענים כי ממצאי המחקר תומכים בכך שאין עוד מקום לסיווג הבינארי של מקרים לטרופונין חיובי או שלילי, ויש מקום להתייחס כמותית לתוצאת הבדיקה.

J Am Coll Cardiol 2017; 70:558-568

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה