קרדיולוגיה

תוצאות טיפול נוגד-טסיות כפול עם פרדקסה לאחר צנתור חולים עם פרפור פרוזדורים (N Engl J Med)


במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש. מהתוצאות עולה כי בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים לאחר צנתור כלילי, הסיכון לדימום היה נמוך יותר בקרב אלו שקיבלו טיפול נוגד-טסיות כפול עם Dabigatran (פרדקסה) ומעכב P2Y12, בהשוואה לאלו תחת טיפול משולש עם קומדין, מעכב P2Y12 ואספירין. טיפול כפול לא היה נחות בהשוואה לטיפול משולש בכל הנוגע לסיכון לאירועים תרומבואמבוליים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול משולש עם קומדין ושני נוגדי-טסיות הינו הטיפול הסטנדרטי לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים עם פרפור פרוזדורים, אך טיפול זה מלווה בסיכון גבוה לדימומים. הם השלימו מחקר רב-מרכזי, אקראי, שכלל 2,725 חולים עם פרפור פרוזדורים לאחר התערבות כלילית לטיפול דואלי עם פרדקסה (110 מ”ג או 150 מ”ג פעמיים ביום) עם מעכבי P2Y12 (Clopidogrel או Ticagrelor) וללא אספירין.  מחוץ לארצות הברית, חולים קשישים (גילאי 80 ומעלה; גילאי 70 שנים ומעלה ביפן) חולקו באקראי לטיפול כפול במינון 110 מ”ג או טיפול משולש.

תוצא הסיום העיקרי היה אירוע דימום מג’ורי או לא-מג’ורי בעל חשיבות קלינית במהלך המעקב (מעקב ממוצע של 14 חודשים). החוקרים בחנו גם העדר-נחיתות של טיפול דואלי עם פרדקסה (שני המינונים) מול טיפול משולש עם קומדין בנוגע להיארעות תוצא יעילות משולב של אירועים תרומבואמבוליים (אוטם לבבי, אירוע מוחי, או תסחיף סיסטמי), תמותה, או רה-וסקולריזציה לא-מתוכננת.

היארעות התוצא העיקרי עמדה על 15.4% בקבוצת טיפול כפול עם פרדקסה במינון 110 מ”ג, בהשוואה ל-26.9% בקבוצת הטיפול המשולש (יחס סיכון של 0.52; p<0.001 להעדר-נחיתות ו-p<0.001 לעדיפות) ו-20.2% בקבוצת הטיפול הכפול עם פרדקסה במינון 150 מ”ג, בהשוואה ל-25.7% בקבוצת הטיפול המשולש, שלא כללה קשישים מחוץ לארצות הברית (יחס סיכון של 0.72). היארעות תוצא היעילות העיקרי עמדה על 13.7% בשתי קבוצות טיפול כפול יחדיו, בהשוואה ל-13.4% בקבוצת הטיפול המשולש (יחס סיכון של 1.04). שיעור האירועים החריגים החמורים לא היה שונה משמעותית בין הקבוצות.

כלומר, בטיפול הדואלי עם Dabigatran (פרדקסה) נצפתה הפחתה בסיכון לדימומים בשיעור של 48% במינון 110 מ”ג ושל 28% במימון של 150 מ”ג מול הטיפול המשולש עם קומדין.

N Engl J Med. 2017 Aug 27

לידיעה ב-PubMed


Pradaxa 75 mg and 110 mg are indicated for Primary prevention of venous thromboembolic events in adult patients who have undergone elective total hip replacement surgery or total knee replacement surgery.

Pradaxa 110 mg and 150 mg are indicated for:

·         Prevention of stroke and systemic embolism in adult patients with non-valvular atrial fibrillation (NVAF)

·         Treatment of deep vein thrombosis (DVT) and pulmonary embolism (PE), and prevention of recurrent DVT and PE in adults

PRADAXA CONTRAINDICATIONS:

·                     Hypersensitivity to the active substance or to any of the excipients

·                     Patients with severe renal impairment (CrCL < 30 mL/min)

·                     Active clinically significant bleeding

·                     Lesion or condition, if considered a significant risk factor for major bleeding. This may include current or recent gastrointestinal ulceration, presence of malignant neoplasms at high risk of bleeding, recent brain or spinal injury, recent brain, spinal or ophthalmic surgery, recent intracranial haemorrhage, known or suspected oesophageal varices, arteriovenous malformations, vascular aneurysms or major intraspinal or intracerebral vascular abnormalities

·                     Concomitant treatment with any other anticoagulants e.g. unfractionated heparin (UFH), low molecular weight heparins (enoxaparin, dalteparin etc), heparin derivatives (fondaparinux etc), oral anticoagulants (warfarin, rivaroxaban, apixaban etc) except under specific circumstances of switching anticoagulant therapy or when UFH is given at doses necessary to maintain an open central venous or arterial catheter

·                     Hepatic impairment or liver disease expected to have any impact on survival

·                     Concomitant treatment with systemic ketoconazole, cyclosporine, itraconazole and dronedarone

·                     Prosthetic heart valves requiring anticoagulant treatment.

למידע נוסף יש לפנות לעלון לרופא

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה