קרדיולוגיה

התועלת של מינון גבוה של אינסולין במקרים של הרעלת חסמי ביתא או חסמי תעלות סידן (Am J Emerg Med)

טיפול באינסולין במינון גבוה הינה גישה ישימה ויעילה לטיפול במקרים של הרעלת חסמי ביתא או חסמי תעלות סידן, כך עולה מנתונים ממרכז הרעלות יחיד, שפורסמו בכתב העת American Journal of Emergency Medicine.

החוקרים מדווחים על הניסיון שלהם בין השנים 2000-2016 עם 199 חולים שהתייצגו עם הרעלת חסמי ביתא ו/או חסמי תעלות סידן, וטופלו בעירוי אינסולין במינון גבוה (0.5 יחידות/ק”ג/שעה ומעלה).

מבין המשתתפים במחקר, 84 חולים (44%) סבלו מהרעלת חסמי ביתא, 66 חולים (33%) אובחנו עם הרעלת חסמי תעלות סידן ו-45 חולים (23%) סבלו מהרעלה של שתי התרופות.

חציון מינון הבולוס של אינסולין עמד על 50 יחידות, חציון קצב העירוי הראשוני עמד על יחידה אחת/ק”ג/שעה וחציון שיא קצב העירוי עמד על 8 יחידות/ק”ג/שעה. חציון מספר הימים תחת אינסולין במינון גבוה עמד על יומיים.

אירועים מטבוליים נפוצים כללו היפוקלמיה (29%) והיפוגליקמיה (32%). היפוגליקמיה טופלה בקלות ותועדה בשכיחות נמוכה יותר עם עירויי דקסטרוז מרוכזים יותר.

עוד מדווחים החוקרים על 41 חולים (21%) שפיתחו דום לב בשלב מסוים במהלך הטיפול, כאשר 31 מהם הלכו לעולמם.

החוקרים כותבים כי פרוטוקול טיפול מוסכם עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים במקרים אלו. לדבריהם, השימוש באינסולין במינון גבוה קל יותר ביחידות טיפול בהרעלות, בהשוואה לבתי חולים בהם אין יחידות כאלו או זמינות של רופא מומחה להרעלות.

ממצאי המחקר מעידים כי אינסולין במינון גבוה הינו טיפול יעיל במקרים של הלם משנית לחסמי ביתא וחסמי תעלות סידן ועשוי לשמש בבטחה בחדרי מיון כמו גם ביחידות טיפול נמרץ. מומלץ להתייעץ עם מרכז הרעלות או מומחה להרעלות בכדי להתאים היטב את מינון אינסולין ולעקוב אחר סיבוכים.

Am J Emerg Med 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה