קרדיולוגיה

אקו-לב דופלר מסייע בזיהוי אי-ספיקה קלה או מסוכנת של המסתם הטריקוספידלי (JACC Cardiovasc Imaging)

הערכה כמותית של אי-ספיקת פונקציונאלית של המסתם הטריקוספידלי בבדיקת אקו-לב דופלר ניבאה תמותה לאחר חמש שנים בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, כאשר גם אי-ספיקה קלה נקשרה עם עליה של 50% בסיכון לתמותה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JACC: Cardiovascular Imaging.

מטרת המחקר הייתה לזהות את הקשר בין אי-ספיקה פונקציונאלית של המסתם הטריקוספידאלי ותמותה בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד; כמו כן, הם ביקשו לבסס את החשיבות הפרוגנוסטית של הערכה כמותית של חומרת אי-ספיקה טריקוספידאלית.

מדגם המחקר כלל 382 חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, תחת טיפול תרופתי בהתאם להנחיות, והם בחנו את EROA (Effective Regurgitant Orifice Area) של המסתם הטריקוספידאלי ואת נפח הדליפה לפי אקו-לב דופלר. התוצא העיקרי היה שיעורי התמותה מכל-סיבה.

חומרת אי-ספיקה טריקוספידאלית נקשרה עם פנוטיפ אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד עם יותר תסמינים, הפעלה נוירו-הורמונאלית ניכרת יותר, הרחבה פרוגרסיבית של החדר הימני והפרעה בתפקוד. ניתוח סטטיסטי הצביע על קשר הדוק בין מדדים כמותיים של אי-ספיקת טריקוספידאלית ובין תמותה. מדדים כמותיים של חומרת אי-ספיקה טריקוספידאלית נקשרו באופן עקבי עם התמותה, עם יחס סיכון של 1.009 לכל עליה של 0.01 סמ”ר ב-EROA ושל 1.013 לכל עליה של 1 מ”ל בנפח הדלף.

התוצאות נותרו ללא שינוי לאחר תקנון לערפלנים נוספים וניתוח סטטיסטי הצביע על קשר בין תמותה ובין ספי EROA של 0.2 סמ”ר ומעלה ונפח דליפה של לפחות 20 מ”ל עם תמותה מוגברת לאחר מכן.

ממצאים אלו עשויים לסייע בתהליכי קבלת החלטות בנוגע לטיפול בחולים אלו, בפרט בכל הנוגע למועד ההתערבות.

JACC Cardiovasc Imaging 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה