קרדיולוגיה

איזה אמצעי הדמיה לא פולשנית, לאבחון איסכמיה מיו קרדיאלית במחלה כלילית יציבה, הינו הזוכה הגדול?/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

כדי לאבחן, אך גם לבחור את סוג הטיפול, אם תרופתי או התערבותי,מה עדיף, בחשד למחלה כלילית יציבה, הערכה פיזיולוגית או אנטומית:

1. הערכה אנטומית של מידת ההיצרות בעץ הכלילי,בעזרת אנגיוגרפיה כלילית טומוגרפיתממוחשבתcomputed tomography angiography (CCTA) coronary, או אפילו בצנתור כלילי פולשני ר”תICA,איננה מנבאת בהכרח את היתרון הפרוגנוסטי של ביצוע רה וסקולריזציה במטופלים עם חשד למחלה כלילית יציבה.

2. לעומתה,הערכות פיזיולוגיות של מידת האיסכמיה ה מיו קרדיאלית,

אם בעזרתשיטות הדמיה לא פולשניותבמאמץ (בשם כלליMPIאוmyocardial perfusion imaging) כגון:

·        מיפוי לבsingle-photon emission computed tomography (SPECT),או

·        בשיטהpositron emission tomography (PET),מדויקת יותר, אך דורשת מאיץ חלקיקים ופחות בשימוש קליני ( שיטות אלה אמנם לא מדייקות באתר אנטומי, בעץ הכלילי),

או אםבעזרתFractional flow reserve (FFR), (שיטה פולשניתבעת הICAעצמו) הנחשבת לgold standard, כן מהווות אבן בוחן לשיפור בתחזית בעזרת רה וסקולריזציה.

חישוב ממוחשב שלFFRמתוך מאגר נתוניCCTA, וללא צורך בהזלפת אדנוזין, שיטה בשםFFRCTאשר פותחה לפי תוכנות (כ(softwareסורקי הCCTAבשימוש,משלבת אנטומיה (הדמית הCCTAשבוצע) ופיזיולוגיה יחדולכןבעלת פוטנציאל אבחוני לא פולשנימבטיח,במטופלים אלה, ועשויה להוות יתרון על השיטות הלא פולשניות האחרות. מחקרPLATFORMהדגים הפחתה של ביצועICAלא נחוץ ב 61% מהמטופלים בעזרתFFRCT, ללא פגיעה בתוצאים קליניים. מחקר אחר הדגיםשינוי גישה טיפוליתבעזרתFFRCTב36%מהמטופלים בחשד למחלה כליליתCAD.

מטרת המחקר:

להעריךאת כשר הביצועי האבחונישלFFRCT,ולהשוותו לCCTAלSPECTו לPET,  יחסית לFFRבצנתור כgold standard, לקביעת מדד איסכמיה מיו קרדיאלית.

שיטות:

המחקר מהווה תת אנאליזהpost hocשל מחקרPACIFIC(Prospective Comparison of Cardiac PET/CT, SPECT/CT Perfusion Imaging and CT Coronary Angiography With Invasive Coronary Angiography)

אשר הקצה פרוספקטיבית 208 מטופלים עם חשד למחלה כלילית (ר”תIHD) יציבה בpre test probabilityבינונית לקיוםIHDאשר עברו:


  • ·        גםCCTAספיראלי 256 פרוסות,

  • ·        גם99mTc-tetrofosminSPECT,(עם תיקוןCT attenuation correctionlow dose),

  • ·        גם[15O]H2OPET, (עם תיקוןCT attenuation correctionlow dose), כאשר בשתי השיטות השתמשו בהזלפת אדנוזין תוך ורידי או תוך כלילי, לגרימת היפרמיה,

  • ·        וגם מדידה שלFFRרוטינית, בשלושת העורקים הכליליים בצנתור.

ערכיFFRCTהופקו רטרוספקטיבית על ידי שחזור מהדמיותCCTA.כל ההדמיות בשיטות השונות עברו אינטרפרטציהבמעבדות מרכזיות, כאשר הביצועים האבחנתיים שלהם הושוו ל מדד0.8 ≥FFRבICAכgold standardשל איסכמיה מיו קרדיאלית באותה טריטוריה.

תוצאות:.. 

להמשך הסקירה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה