תוצאות מאכזבות למוניטור לבבי מושתל לזיהוי אוטם לבבי (J Am Coll Cardiol)

מערכת ניטור לבבי מושתלת AngelMed Guardian, אשר נועדה להזהיר חולים בסיכון גבוה לתסמונת כלילית חדה כי הם מפתחים אוטם לבבי לא הצליח לענות על תוצא היעילות העיקרי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

במחקר ALERTS (AngelMed for Early Recognition and Treatment of STEMI) נכללו 907 חולים בתוך שישה חודשים מתסמונת כלילית חדה בסיכון גבוה או ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. המשתתפים חולקו באקראי לתקופה של שישה חודשים לקבוצה בה ההתקן שהושתל היה פעיל (ALARMS ON) או לא-פעיל (ALARMS OFF). לאחר מכן, המערכת הופעלה בכל המשתתפים. תוצא הבטיחות העיקרי היה העדר סיבוכים על-רקע המערכת (מעל 90%).

בשתי הקבוצות תועדו שיעורים דומים של תמותה לבבית או תמותה לא-מוסברת במהלך שבעה ימים, אוטם לבבי חדש עם גלי Q ומרווח זמן של מעל שעתיים מזיהוי עד התייצגות, תוצאים שיחד היוו את תוצא היעילות העיקרי המשולב של המחקר, ללא תלות בשאלה אם ההתקן הופעל או לא (שיעורים של 3.8% בקבוצת ההתערבות לעומת 4.9% בקבוצת הביקורת). המחקר הופסק מוקדם בשל הבדלים בתרשימי אק”ג אשר השפיעו על התוצא העיקרי.

בתוך חלון זמן של 90 ימים, המערכת הפחיתה משמעותית את מרווח הזמן בין זיהוי ועד הגעה למרכז רפואי (51 דקות לעומת 30.6 שעות).

מצד שני, בטיחות הודגמה עם 97% העדר עדות לסיבוכים על-רקע המערכת. יתרה מזאת, מניתוח הנתונים עלה כי ההתקן הפחית את שיעור המקרים החיוביים-שגויים וזיהה מספר משמעותי של מקרים של אוטם שקט של שריר הלב.

החוקרים כותבים כי ניסיון נרחב יותר עם טכנולוגיה זו עשוי לשפר את האמצעים לתרגום הזיהוי המוקדם של אירועים איסכמיים חדים לשיפור בתפקוד חדר שמאל ותוצאות קליניות ארוכות-טווח. הם מוסיפים כי למרות שהמחקר לא ענה על תוצא היעילות העיקרי, ייתכן כי למערכת תהיה תועלת בחולים בסיכון גבוה לזיהוי אירועים אסימפטומטיים.

J Am Coll Cardiol. Published online March 3, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה